Mini-veske skaper reaksjoner: Er dette den nye it-vesken?

SER DU DEN?: Vesken er bare fem centimeter stor. Foto: EPA

Jacquemus sin mini-veske på fem centimeter er den store snakkisen etter moteuken i Paris.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Det franske it-merket Jacquemus har blitt spesielt kjent for det eksklusive tilbehøret. Sjefdesigneren Simon Porte elsker å leke med proporsjoner, og i fjor var det de ekstremt store solhattene som skapte overskrifter.

Nå har imidlertid Jacquemus gått i motsatt retning. Under moteuken i Paris presenterte luksusmerket høst- og vinterkolleksjonen for 2019, hvor den bitte lille vesken ved navn Le Mini Chiquito ble vist på catwalken.

Selv om den kanskje ikke er enkel å få øye på, er det mini-vesken som har blitt den store snakkisen.

ELSKET: At man ikke får plass til så mye i vesken setter ikke en stopper for at det muligens blir det neste it-tilbehøret. Foto: AFP

Amerikanske Elle kalte det for den «nye it-vesken», men poengterer at den så vidt kan romme én airpod. Videre nevner motemagasinet flere ting som muligens kan få plass i den bitte lille vesken, som for eksempel en falsk øyenvippe, én tyggis eller en tampong.

På sosiale medier har flere slengt seg på diskusjonen om hva men egentlig kan få plass i vesken som kun måler 5,2 centimeter. Kredittkort, iPhone og nøkkelknippe kan du stryke fra listen med en gang. Ifølge The Guardian foreslår en motekritiker blant annet en løsnegl eller et hårtust.

NYHETER

Hva er egentlig raske briller?

Magasinet Dazed skriver at mini-vesken begynner å bli latterlig, men at de samtidig elsker den. Jacquemus er ikke det første merket som har blitt latterliggjort for sitt design den siste tiden – Gucci har fått smekk på pengepungen for «møkkete» joggesko og Balenciagas syvlagsjakke fikk gjennomgå på sosiale medier.

BITTE LITEN: Får man i det hele tatt plass til én airpods? Foto: AFP

I fjor lanserte Jacquemus forgjengeren til den bitte lille vesken. Men sammenlignet med denne versjonen, var den nesten stor å regne. Den var nemlig 10 x 8 centimeter. Selv om den heller ikke kan romme mye, ble den utsolgt i flere nettbutikker på tross av en prislapp på 500 dollar, omtrent 4300 norske kroner.

Stjerner som Kim Kardashian og Rihanna omfavnet den lille vesken, men vi må bare vente og se om de vil gå enda mindre.

Publisert: