Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dette er årets solbrilletrender

CAT EYE: De spisse solbrillene holder seg trendy i år også. Foto: Pa Photos
CAT EYE: De spisse solbrillene holder seg trendy i år også. Foto: Pa Photos

Store, raske, spisse – sesongens trendbriller byr på mange forskjellig former. Slik finner du de som passer din ansiktsform best.

Endelig titter solen fram, og det er på tide å sette solbrillene på plass på nesetippen.

Solbriller kan løfte ethvert antrekket eller sette prikken over i-en. Og hvis du er som Vogue-redaktør Anna Wintour har solbriller også flere egenskaper, som å skjule trøtte øyne eller hvor du ser.

Jo større, jo bedre

De smale 90-talls minibrillene fortsetter i trendbildet, men hvis man skal være veldig moteriktig burde man gå i helt motsatt retning.

– Det er 70-talls trenden som står sterkest, sier stylist og innfatningsekspert i Specsavers, Stine Westlund.

– Dette tiåret skulle brillene være så store som mulig for å gjøre mest inntrykk, noe vi igjen ser i dagens brillemote. Enten i form av kraftig acetat med midtstilte stenger, eller de store, myke og bohemske runde, legger hun til.

Solbrilletrend - store

Runde solbriller fra Celine hos Nelly. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - store

Runde solbriller med farget glass fra Weekday. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - store

Runde solbriller fra Marc Jacobs hos Spesavers Foto: Produsenten

Solbrilletrend - store

Store solbriller fra Zara. Foto: Produsenten

Raske

– En av de store trendene nå er bruk av sportssolbriller til hverdagsantrekket, sier Mona Langeland, markedskonsulent i Krogh Optikk.

Hun forteller at sportsmerket Oakley sine varianter er populære, men at også luksusmerker som Gucci, Prada og Marc Jacobs har kommet med sine tolkninger av de raske brillene.

Solbrilletrend - raske

Solbriller fra Versace hos Zalando. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - raske

Raske briller hos Oakley hos Krogh Optikk. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - raske

Solbriller fra Chlas Olson. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - raske

Raske briller fra Oakley hos Synsam. Foto: Produsenten

Katteøyne

– En trend som har vært og fortsetter, er cat eye-solbrillene. Dette er et sikkert tegn på at cateye ikke forsvinner fra motebildet med det første, sier Langeland fra Krogh Optikk.

Formen gjelder for både store og små briller, og kommer i utallige farger og mønstre.

Solbrilletrend - cat eye

Solbriller fra H&M. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - cat eye

Solbriller fra Zara. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - cat eye

Solbriller fra Ganni hos Net-a-porter. Foto: Produsenten

Solbrilletrend - cat eye

Solbriller fra Acne Studios. Foto: Produsenten

Finn solbrillene som passer din ansiktsform

– Se etter balanse og harmoni med ansiktet, og bryt opp formen. For eksempel vil en rund ansiktsform kle en firkantet solbrille, mens firkantet ansikt passer til runde solbriller. Har du dråpeformet ansikt, er det cat eye-solbriller som kler deg best. De med et ovalt og hjerteformet ansiktsform kler de fleste solbrillefasonger, men sørg alltid for riktig bredde, sier innfatningsekspert Westlund.

Langeland fra Krogh Optikk mener også det viktigste er hvordan brillen sitter i ansiktet.

– Er den for smal ved kinnbenet vil ansiktet se bredere ut enn det er, har man et rundt ansikt vil enkelte runde fasonger fremheve dette.

Hun forteller at det ytterste punktet på kinnbenet er et godt utgangspunkt for å måle om brillen blir for bred eller smal for ansiktet. Likevel mener hun at man ikke skal tenke altfor mye på at det kun visse fasonger som passer din ansiktsform.

– I dag er det flere størrelser, modeller og varianter av de ulike fasongene. En firkantet brille trenger ikke gjøre ansiktet ditt hardere, dersom du velger riktig fasong, sier hun og påpeker at det kan være lurt å få hjelp av en ekspert i butikk.

Hun forteller også at passformen over nesebroen er svært viktig da det vil påvirke hvordan brillen sitter på gjennom dagen.

– Når solen steker, er det uunngåelig at brillen vil skli noe ned på nesen. Sitter solbrillen godt over neseryggen eller har neseputer i silikon, vil den sitte bedre gjennom dagen. En kvalitets-solbrille vil også enklere kunne tilpasses, slik at du ikke må sette den på plass hele dagen, avslutter Langeland fra Krogh Optikk.

Hvordan var din opplevelse i dag?