«Falske» tatoveringer tar av i Norge - Tone ga salgsboost

Flash tattoos

Glitrende tatoveringer i gull og sølv har blitt en stor hit - med god drahjelp fra kjendiser som Alessandra Ambrosio, Beyoncé - og Tone Damli i Norge.

Katarina Petrovic
Publisert:
Flash tattoos

HAR TROEN: Stylist og moteblogger Line Langmo har troen på den nye tilbehørstrenden og har selv innført den i sin garderobe. Foto: Instagram

Flash tattoos

SKINNENDE TILBEHØR: Tone Damli (26) er en av de første norske kjendisene til å innføre den nye tilbehørstrenden. Foto: Scanpix

Tatoveringer har blitt et like populært tilbehør som smykker og armbånd, men ikke alle tør eller ønsker å merke kroppen for livet. Heldigvis har en spennende og glamorøs erstatning til de permanente tatoveringene ankommet Norge.

De midlertidige tatoveringene «flash tattoos», eller «bohotats» har lenge vært å se på en rekke utenlandske kjendiser, men det er først nå de sistene ukene kjendiser som Tone Damli og «God Morgen Norge»-programleder Vår Staude har kastet seg på trenden.

Spår stor trend

ERSTATTER IKKE: Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør i Vixen er ikke i tvil om at metalliske tatoveringer er sesongens viktigste tilbehør, men mener ikke de kan erstatte ekte tatoveringer. Foto: Privat

Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør i Vixen, mener den metalliske tatoveringstrenden har en lys fremdtid i Norge og er ikke i tvil om at det er sesongens mest trendy tilbehør.

- Falske, metalliske tatoveringer ble først sett på catwalken under Paris Fashion Week og på «it»-jenter som Alessandra Ambrosio, Beyoncé og Carolina Herrera de Bàez i sommer, før trenden ble hentet opp av bloggere, moteredaktører og fashionistaer. Nå er den overalt. Jeg tror dette vil bli en av vårens og kanskje sommerens aller største smykketrender.

Lurer du på hvor du får tak i de hotteste flash-tatoveringene?Her er våre favoritter!

Ikke en erstatter

Einarsdóttir sier til MinMote at tatoveringstrenden er perfekt både for de som har drømt om en ekte tatovering og for fashionistaene som vil sette prikken over i-en på antrekket, men mener at den ikke kan erstatte de permanente tatoveringene.

- «Flash tattoos» er en enkel, rimelig og ikke minst mindre permanent løsning. Når det er sagt handler ekte tatoveringer gjerne om noe mer enn bare et «fashion statement».

- De ekte tatoveringene mine er knyttet opp til en periode, en person eller en hendelse i mitt liv, og er selvfølgelig et følelsesmessig symbol for meg. Den betydningen tror jeg ikke en falsk tatovering verken kan få eller skal ha, sier redaktøren.

HAR TROEN: Stylist og moteblogger Line Langmo har troen på «flash tatoveringene» og har selv innført testet trenden. Foto: Privat

Passer til julebordsesongen

Einarsdóttir er ikke alene om å ha troen på det nye tilbehøret. Stylist og moteblogger Line Langmo tror tatoveringene ikke har nådd sin storhetstid enda, men at det definitivt er en trend som kommer til å bli populær.

- Disse tatoveringene er veldig fine og i tiden. Jeg har en følelse av at det kommer til å bli en stor trend til sommeren, men jeg syns de passer like godt til julebordsesongen vi er i nå. Man kan fint bruke dem istedenfor smykker til en fin kjole eller kombinere dem med ekte smykker, mener hun.

Tidligere denne måneden stylet Langmo Tone Damli med den metalliske trenden til en Idol-sending.

Istedenfor ekte gullarmbånd hadde idoldommeren en kombinasjon av flere forskjellige tatoveringer, egendesignet av Langmo.

- Hvorfor stylet du Tone med «flash tatoveringer» og ikke vanlig tilbehør?

- Når jeg styler Tone ønsker jeg at hun skal føle seg fin. Jeg synes selv at tatoveringene er veldig kule, og det tror jeg hun gjør også. I tillegg er det viktig for meg at Tone er tidlig ute med trender.

EGENDESIGNET: Tone Damli ble stylet med egendesignede sølv-tatoveringer rundt håndleddet under Idol. Foto: Flashtattoos.no (innhentet tillatelse)

- Tatt helt av

Camilla Smith fra flashtattoos.no forteller til MinMote at de per dags dato er helt tomme for «tatoveringer» og at salget har tatt helt av den siste perioden.

- Vi har solgt en del «flash tatoveringer» siden vi startet opp, men vi merket selvsagt salget ekstra godt etter at Tone var stylet med det på Idol. Man skulle tro at Tone var den som skulle heve salget mest, men det er først etter at Vår Staude hadde det på seg under «God Morgen Norge» at det eksploderte.

Videre forteller Smith at hun ikke er overrasket over det gode salget, da hun mener den nye tilbehørstrenden er fantastisk på alle måter.

- Det fine med «flash tattoos» er at damer i alle aldre kan bruke dem, de er lette å påføre og ta vekk hvis man skulle ønske det, de kan erstatte ubehagelige smykker, sier Smith og legger til:

- Det er bare fantasien som setter grenser. Man kan lage akkurat den tatoveringen man skulle ønske seg, ved å klippe fra hverandre de allerede lagde mønstrene eller ved å kombinere forskjellige mønstre og farger sammen.

PÅVIRKNINGSKRAFT: Etter at God Morgen Norge-programleder Vår Staude var å se med «flash tatovering» rundt håndleddet økte salget betraktelig. Foto: Foto: Flashtattoos.no (innhentet tillatelse)
Publisert:

Finn mer innhold om: