Gå på skattejakt i New York - de beste butikkene for å shoppe vintage

LET ETTER SKATTENE: New York er et mekka for vintage-shopping hvis du vet hvor du skal gå. Dette bildet er fra populære Beacons Closet. Foto: Privat

Hvis du leter på riktig sted i New Yorks kriker og kroker, kan du gjøre et skikkelig kupp på alt fra designerklær til vintageskatter.

Mina Martine Lystad
Publisert:

Vintagebutikkene i New York er som mye annet i byen preget av innbyggernes eksklusive livstil og klesskap. Byen bugner av vintagebutikker som selger designerklær fra fjorårets kolleksjoner. Men om du som meg er mer opptatt av klær fra gamledager snarere enn designerklær, er dette de aller beste stedene å gjøre et skikkelig vintagekjøp.

For den trendy: What goes around comes around

Adresse: 351 West Broadway

COWBOY-BOOTS: Støvler som dette kan du finne mange av i What Goes Around Comes Around. Foto: Privat

Denne butikken er som å komme inn i et lite museum, bortsett fra at du kan ta på og kjøpe alt. De har stort utvalg av kjente designvesker og plagg også her, men i kombinasjon med mer anvendelig vintage som gamle t-skjorter og klassiske Americana-plagg som olabukser, rutete skjorter, skinnsko og cowboystøvler. I tillegg har de klær både til menn og kvinner.

TIL HÅRET? Fråts i fargerike skjerf på What Goes Around Comes Around. Foto: Privat

Butikken er kjent for å være både designere, stylister og modellers favoritt og de bytter klærne de har til salgs etter hva som er mest trendy i motebildet for øyeblikket. Butikken åpnet i 1993 og eierne har på de enogtyve årene opparbeidet seg et enormt kleslager utenfor byen der de drar for å hente «nye» varer så de bytter innholdet i butikken fra sesong til sesong. De har også en avdeling i Los Angeles.

FRANSKE SMYKKER: Gjør et luksuskupp på Hermés-smykker. Foto: Privat

Av mine tre butikkfavoritter er prisnivået i denne butikken som alt annet i byen, ganske høyt, men klærne og ikke minst veskene og accesoirene er i en fantastisk kvalitet og dermed verdt pengene. Denne butikken er verdt et besøk, uavhengig om du har tenkt til å kjøpe noe eller ikke. Både som inspirasjonskilde og for klesinteresserte er den en skikkelig skatt. For ikke å snakke om for de med en forkjærlighet for eksklusive vintagevesker fra Chanel eller Hermés. Da er den et must. Om du ikke klarer å vente til neste gang du er i NY har de også en nettbutikk!

Klassikeren: Beacons closet

Adresse: 74 Guernsey i Greenpoint

NØYE SORTERT: PÅ Beacons Closet er alt sortert etter farger. Foto: Privat

En av NYs mest kjente vintagebutikker er Beacons closet. De har flere avdelinger rundt om i byen, men min favoritt og hovedbutikken ligger i Brooklyn, Williamsburg.

Her er alle klærne sortert på farger, noe mange synes er forvirrende, men som jeg personlig liker veldig godt.

Utvalget er veldig variert og alt henger om hverandre, men her kan du finne alt fra gamle 50-talls kjoler til mer moderne designtøy. Er man heldig kan man også gjøre et skikkelig kupp her. Sist jeg var i byen fant jeg en Marc Jacobs-kjole til bare 29 dollar og ubrukte Nike-sko fra 90-tallet til bare 20-dollar her. Jevnt over veldig gode priser i denne butikken, noe som er en sjeldenhet i NY.

Beacons closet er et bra sted å kjøpe mer trendbaserte vintageplagg, eller plagg du kan sy om selv om du er god på det. I denne butikken kan du også ta med egen vintage og selge den. Med fare for overvekt på flyet kan dette være en god idé for å finansiere mer av egen shopping senere på turen din. Miljøvennlig er det også.

Loppisen: Brooklyn Flea, Waterfront market

Adresse: Mellom North 5th og North 6th Streets

LITT AV ET SYN: Bare utsikten er grunn nok til å dra til Brooklyn Flea-markedet. Foto: Privat

Loppemarkedene i Brooklyn som holdes hver helg vår, sommer og høst holder til tre steder, og min favoritt er den avdelingen som ligger helt ved vannkanten med utsikt over til Skylinen på Manhattan. Her har du, i tillegg til nydelig mat og flott utsikt, et fantastisk utvalg av små og store selgere. Omtrent hundre ulike selgere setter opp boder og bord langs vannet.

Varene de selger varierer fra hjemmelagede smykker, gamle møbler, lamper og accesoirer til vintageutsalg av klær av ulik sort. En av mine desidert favorittkjoler fra 40-tallet kjøpte jeg her, og fordi det er et marked med åpning for pruting fikk jeg den også til en bra pris. Med andre ord en god anledning til å gjøre et bra kjøp i en dyr by.

Publisert:

Finn mer innhold om: