Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Cowboyboots er tilbake for fullt

HØYT SKAFT: Årets cowboyboots-trend er preget av støvletter som rekker til rett under kneet.
HØYT SKAFT: Årets cowboyboots-trend er preget av støvletter som rekker til rett under kneet. Privat

Støvletten som er elsket og hatet står sterkt akkurat nå.

Enten så har du et par gamle cowboyboots støvet ned i kjelleren, eller så har moren din det, eller kanskje bestemoren din? De western-inspirerte skoene har en lang historie helt tilbake til 1800-tallet, og ble opprinnelig laget som arbeidssko.

Motebransjen var raskt ute med å adoptere trenden den gang da og siden har støvlettene hatt flere runder i trendbildet. Ekstra populære ble bootsene mot slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet da stilikonet prinsesse Diana viste seg i dem. Nå har trenden gjort inntog igjen, og bretter seg utover sosiale medier og i motemagasinene.

Les også: Bli inspirert at prinsesse Dianas beste antrekk

RÅ STIL: Prinsesse Diana har selv uttalt at hun ikke var spesielt opptatt av klær og mote, men de øynefallende antrekkene hennes lever videre i dag, over 30 senere.
RÅ STIL: Prinsesse Diana har selv uttalt at hun ikke var spesielt opptatt av klær og mote, men de øynefallende antrekkene hennes lever videre i dag, over 30 senere. Tim Graham / Tim Graham Photo Library via Get

Moteskribent i ELLE, Nathalie Helgerud, bekrefter trenden.

– Trenden kom egentlig for fullt i sommer, men den er like aktuell nå i høst og vinter.

Stilstjerner som Elsa Hosk, Emily Ratajkowski og Kendall Jenner har alle stylet skotrenden på ulikt vis på Instagram. Helgerud, som har lang erfaring som stylist, ville ha stylet cowboyboots på følgende måte denne sesongen:

– Cowboyboots er like kult å style til en kjole eller skjørt som til jeans og dressjakke. Jeg for min del ble helt «obsessed» da jeg så cowboy bootsene til Hèrmes, og måtte slå til da jeg fant bootsene fra Ganni som går nesten opp til kneet. Jeg føler bootsene skal være høyere i skaftet denne sesongen, sier Helgerud.

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

– Får lengre ben av det

Helgerud peker på ridestøvel-trenden som også preger motebildet nå.

– Vi ser jo mye av ridestøvler nå - en trend med boots med høyt skaft som går til rett under kneet. Jeg føler man får lengre ben av det. Style disse støvlettene til en oversized dressjakke og strømpebukser eller bruk de med en tights og en skjorte. Jeg liker veldig godt å blande det rocka med det elegante, og da er disse bootsene perfekte, sier hun og legger til et julebord-tips:

– Jeg kunne gjerne gått med dem til en partykjole også! Også gleder jeg meg til å bruke de til olashorts og t-skjorte i sommer.

Ps! Dette er høstens hotteste genser

STRØMPIS OG BLAZER: Helgerud tipser om å style cowboyboots til tights eller strømpebukse, og en oversized blazer.
STRØMPIS OG BLAZER: Helgerud tipser om å style cowboyboots til tights eller strømpebukse, og en oversized blazer. Privat

MinMote har plukket ut ulike varianter av sesongens mest omtalte sko - et par for deg som liker å dra på litt, og mer sobre varianter som passer til alt. Men først, husk å sjekke både kjeller og loft. Kanskje de perfekte cowboybootsene ligger bortgjemte der.

Lekre detaljer Luksus

Lekre detaljer

Høye støvletter i skinn med synlige sømmer.

Høye cowboyboots

Høye cowboyboots

Støvletter med høyt skaft, perfekt til skjørt og kjoler.

Back to basic

Back to basic

Nøytrale cowboyboots fra Felmini som passer til både bukser og kjoler.

Det lille ekstra

Det lille ekstra

Sølvfargede boots med fargerik brodering fra Raid

Dyrisk stil

Dyrisk stil

Boots med dyremønster

Eksklusiv westernLuksus

Eksklusiv western

Semskede boots fra Isabel Marant

Klassisk stil

Klassisk stil

Mørkebrun støvlett med høyt skaft

Semsket høy støvlett

Semsket høy støvlett

Boots med høyt skaft

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?