Mote

Trendalarm: Nå er det små solbriller som gjelder

SMALE OG SMÅ: Glem store solbriller. Bella Hadid er en av stilikonene som rocker små 90-tallsbriller denne sommeren. Foto: Getty Images

– Denne trenden er typisk noe man enten hater å elske eller elsker å hate, sier moteekspert om solbrillene-trenden som herjer akkurat nå. 

  • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Med 90-tallet som fortsatt preger motebildet er også brilletrender i endring. Det har lenge vært populært med store, dekkende briller med markant innfatning, men nå har det kommet en sterk konkurrent på banen.😎

De små solbrillene har gjort comeback med trendsettere som Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Selena Gomez og Hadid-søstrene i spissen. Og skal vi tro stjernene spiller ingen rolle om de er spisse og smale, eller runde og avlange, så lenge de er små.

KLÆR

Kjolen som «alle» vil ha i sommer

Små solbriller kjendiser

Bella Hadid. Foto: Getty Images

Små solbriller kjendiser

Kendall Jenner. Foto: Getty Images

Små solbriller kjendiser

Selena Gomez. Foto: Getty Images

Små solbriller kjendiser

Gigi Hadid. Foto: Getty Images

– Trenden er overalt

Redaktør for trendmagasinet Vixen, Ida Elise Einarsdottìr, bekrefter at trenden er sterkere enn noen sinne og trekker frem store stilikoner som har blitt observert med små solbrilelr den siste tiden.

FOR STORE: Dropp de megastore solbrillene i sommer. Foto: Getty Images

– Små solbriller er den ultimate 90-tallstrenden. Bare tenk Donna, Brenda og Kelly i Beverly Hills 90210. For ikke å snakke om Drew Barrymore. Og rockestjerner som Nirvanas Kurt Cobain da, selvsagt. Nå har både

influencere og superstjerner igjen lagt sin elsk på de små solbrillene, blant dem både Kendall Jenner og Gigi Hadid, i tillegg til en lang rekke artister, sier Einarsdottìr.

TILBEHØR

Dette er sommerens hotteste veske

For ikke mange ukene siden ble Rihanna hyllet for antrekket sitt under filmfestivalen i Cannes. Hun stylet nemlig et par hvite, smale solbriller til en couture-kjole fra Christian Dior på den røde løperen.

– Trenden er overalt på sosiale medier, men aller først så vi dem på catwalken for spring/summer 2016. Blant annet åpnet Saint Laurent med tidligere kreative direktør Hedi Slimane i spissen sin menswear-visning under Paris Fashion Week med nettopp små solbriller. Og da Acne først lanserte solbriller for et par år siden ble Mustang-modellen - som er nærmest er identiske med Cobains’ - en umiddelbar klassiker, forteller moteeksperten.

untitled link

Einarsdottìr mener at trenden er spesiell, og dermed kanskje ikke noe for alle.

– Trenden er typisk noe man enten hater å elske eller elsker å hate. De ser ganske spesielle ut. Når det er sagt, kommer de små solbrillene i en rekke ulike utgaver når det kommer til både form og farge, sier hun og legger til:

– Hottest akkurat nå er kanskje de trill runde med farget, såkalte tinted glass, de ovale med hvit ramme og sorte glass ala Saint Laurent SS16 og selvsagt de trill runde Oasis-brillene med mørke glass lik de Julia Roberts har på seg i den legendariske piknikk-scenen i Pretty Woman.

PRETTY POPULAR: Julia Roberts var iført et par runde, små solbriller i Pretty Woman fra 1990. Her med motspiller Richard Gere. Foto: NTB scanpix
Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    Kjolen som tar av i motebildet nå

  2. NYHETER

    Den norske «Gigi-genseren» utsolgt hos Colette

  3. KLÆR

    Sesongens heteste lengde: Tre antrekk med midi-skjørtet

Relaterte artikler

TILBEHØR

Solbriller 2020: Dette er sesongens største solbrilletrender

TILBEHØR

Solbrillene du kan gjemme deg bort i

KLÆR

Høydepunktene fra moteuken i Paris

NYHETER

Glastonbury-festivalens best kledde kjendiser

KLÆR

Tre måter å style pysjamas-dressen

NYHETER

Vill Gucci-visning: Sendte modellene på catwalken med løse hoder

SMINKE

De største skjønnhetstrendene fra 2010-tallet