Tar av på TikTok: Joggesko med høy hæl

FOTBALL MØTER MOTE: Bella Hadid ankom etterfesten til Fendi under New York Fashion Week iført et par Nike-hæler.

Designerne gjør det igjen.

Malin Gaden
Publisert:

Dagen i dag startet med en aldri så liten scrollerunde på TikTok. Plutselig, etter et par søte hundevideoer (eller ti), dukker det opp noe som får oss til å stoppe opp.

For midt imellom golden retrievere og dachser, popper det opp en video av en jente som har vært på shopping. Hun viser frem en stor Balenciaga-eske og spør alle som ser videoen «er de så stygge at de er fine, eller er de bare stygge?».

Akkurat dét spørsmålet stilles nå i alle sosiale medier, men har også vekket oppsikt blant flere nettmagasiner. Hypebae har faktisk skrevet en egen artikkel hvor de forsvarer den fremadstormende skoen.

Dette er en sko som er en kombinasjon av sneakers og høye hæler. Et møte mellom to nokså forskjellige verdener.

TAR AV PÅ TIKTOK: Videoer av joggesko-hælene til Balenciaga popper stadig vekk opp i den populære appen.

Men det er faktisk ikke bare Balenciaga som har laget slike sko. Nike, Miu Miu, Off-White og Dior er noen av designerne som også har kastet seg over sko-trenden.

En trend nettmagasinet Highsnobiety tror kan ha oppstått som en følge av coronapandemien. Mange valgte en langt mer komfortabel stil i løpet av disse to årene, og da vi begynte å se slutten på hjemmekontor og avstand til andre, ble også joggebuksen lagt vekk.

Men selv om en mer pyntet look ble å foretrekke, betyr ikke det at komfortable klær og sko ble lagt helt vekk. Streetwear og Y2K er hottere enn noen gang, og da kommer joggesko-hælene kanskje ikke som et stort sjokk på alle.

ULIKE VARIANTER: Dior, Off-White, Miu Miu og Nike har alle designet sin versjon av joggesko-hælene.

Og det er heller ikke slik at høyhælte joggesko nødvendigvis er noe nytt. Flere kjendiser har utforsket denne trenden tidligere, og på starten av året 2022 så vi også at «Bekett»-skoen fra franske Isabel Marant gjorde comeback.

Kilehæl-joggeskoen fra Isabel Marant var så populær for ti-elleve år siden at det var venteliste for muligheten til å få unt seg et par. Alle fra Beyoncé og Rihanna til supermodellene Miranda Kerr og Gisele Bündchen, strente rundt i skoene. Den lavere kilehæl-joggeskoen «Bobby» fra Isabel Marant, var også yndet.

Har vi sett skoene mye siden comebacket i januar 2022? Nei, kanskje ikke. Men skal vi tro designerne, er det flere som ønsker at vi skal omfavne trenden.

MANGE MULIGHETER: Høye hæler kan gjøres på mange forskjellige måter.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: