Derfor knyter du skolissene feil

RIKTIG: Med knyteteknikken vi viser lengre ned i saken sikrer du at skolissene ikke går opp, og ligger penere på skoene. Foto: MinMote
RIKTIG: Med knyteteknikken vi viser lengre ned i saken sikrer du at skolissene ikke går opp, og ligger penere på skoene. Foto: MinMote

Vi viser deg den «riktige» måten å knyte skolisser på som holder hele dagen, og ser bedre ut.

I en TED-talk fra 2005 som har fått nytt liv på nettet igjen, sier forsker og innovatør Terry Moore at han i likhet med mange andre, har knytt skolisser feil hele livet.

Og nå passer deg jo perfekt å friske opp i lissekunskapene, ettersom våren og sneakers-sesongen nærmer seg med stormskritt.

Se også trikset som gir deg «tykkere» hestehale her:

Oppdagelsen ble selv gjort at Moore da han kjøpte et par dyre sko som hadde nylonlisser, og som derfor skled opp flere ganger daglig. Da han gikk tilbake til butikken for å reklamere, fortalte ekspeditøren at folk flest knyter skolissene feil, og viste deretter hvordan det egentlig skal gjøres.

Slik gjør du

Først knyter du en «vanlig» enkel knute og griper den høyre lissen, og lager en løkke på vanlig måte. Når du skal ta løkke nummer to over løkke nummer én, tar du den heller under og strammer til på vanlig måte.

Teknikken sikrer ikke bare at lissen holder seg hele dagen, men også at den ligger riktig vei og derfor ser bedre ut.

Bare se her:

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?