Kvinner endrer frisyre fordi de kjeder seg

Kvinner forandrer frisyre over hundre ganger i løpet av livet, og grunnen til de fleste frisørbesøk er kjedsomhet, ifølge en ny undersøkelse.

Cathrine Elnan
Publisert:

For noen er frisørbesøk en sjelden luksus, for andre er det en månedlig prosedyre. Hvis man skal tro en ny britisk undersøkelse forandrer den gjennomsnittlige kvinnen hårfrisyre 104 ganger i løpet av livet. I alderen mellom 13 og 65 år har kvinner klipt, stusset eller farget håret minst to ganger hvert år.

De fleste kvinner prøver minst tre forskjellige hårfarger i løpet av livet, og selv om det angivelig er blondiner som har det mest gøy, er det den mørkebrune fargen som er mest populær. Når det kommer til hårfrisyre er det langt hår med pannelugg som er den mest etterspurte varianten, og to av tre kvinner har denne frisyren minst én gang i løpet av livet, skriver Daily Mail.

Alle vil ha håret hennes!Se hvilken ung stjerne det er snakk om!

Frisørbesøk etter kjærlighetssorg

Kvinner endrer først og fremst frisyre fordi de kjeder seg, hvis man skal tro spørreundersøkelsen som er basert på 3000 britiske kvinner. Deretter følger grunner som «jeg ville ha en forandring» og «for å øke selvtilliten», mens frisørbesøk etter et endt forhold er den fjerde mest vanlige grunnen til at kvinner endrer hårfrisyren.

– Kvinner har alltid brukt håret som et virkemiddel for å forandre utseendet sitt, ettersom det er håret som gjør størst inntrykk visuelt, sier frisør Andrew Collinge, som har bestilt undersøkelsen.

Frisørskrekk?Slik blir du fornøyd hos frisøren

Kjendisfrisyrer

Collinge understreker at de fleste kvinner sjelden velger en dramatisk forandring, men heller endrer hårfrisyren ofte og litt etter litt. Han mener at mote og kjendiser må ta en stor del av æren for kvinners hyppige frisørbesøk.

– I mine salonger kommer det hele tiden kvinner med bilder av de nyeste kjendisfrisyrene, sier Collinge.

Med 104 ulike hårvarianter i løpet av en livstid er det også en del som angrer. Tre av fire kvinner sier at de har angret på minst én av hårfrisyrene sine.

Relevante artikler videre:

Vil du ha ekstra volum?Se flere framgangsmåter her!

Få en perfekt festfrisyre!Tre snarveier til krøller

Skal du til frisøren?Slik får du frisyren du ønsker deg

Har du hatt en dårlig frisøropplevelse?Hver fjerde kvinne har grått etter frisørbesøk!

Publisert:

Finn mer innhold om: