Unngå solbrent og skadet hår - slik tar du vare på lokkene i sommer

Sommersesongen kan være en utfordring for håret. minMote viser hvordan du beskytter du det.

Sol, saltvann og klor sliter på håret og kan i verste fall føre til skadet hår. minMote har snakket med frisør og hårstylist Kristin Barlindhaug for å få noen gode tips om hårpleie.

Mange reiser på solferie i disse dager, og de fleste har fått med seg at det er viktig å beskytte huden mot solen. Verre er det med håret. Her er det mange som hopper over pleie og beskyttelse. Noe som kan gi uønskede resultater etter sommeren.

– Håret ditt kan rett og slett bli solbrent - da blir det redusert til brusete, tørt og stivt hår. Det kan miste all sin styrke, sier Barlindhaug og legger til:

– Fargen din kan bli blass og du må i verste fall klippe av på lengden. Det tar også lenger tid før du får håret like glansfullt som før.

Og er du en falsk blondine, må du være ekstra forsiktig, advarer Barlindhaug.

– Fargen falmer og blondiner som bader i klorvann kan oppleve at håret blir misfarget.

Barlindhaug anbefaler å gjøre noen enkle forberedelser og investeringer før du setter kursen mot varmere strøk.

– Min anbefaling er å kure håret godt i en periode før du drar på ferie, slik at håret er ordentlig fuktmettet og sterkt når du reiser.

Men det er også andre tips som kommer godt med.

– Bruk caps, solhatt eller sjal over håret når du soler deg, tipser hun.

På den måten unngår du å utsette håret ditt for mer slitasje enn nødvendig. Har du langt hår, kan du sette det opp eller flette det.

– Dette er jo uansett blant sesongens heteste trender. Ha med en caps og gå for den sporty looken, eller la 50-tallsstilen inspirere deg og knyt et silkeskjerf rundt hodet, sier frisøren.

Det er også verdt å huske at håret ditt er ekstra sårbart når det er vått - da åpner hårskjellene seg og håret vil faktisk bli kokt ved soling. Derfor er det slett ikke lurt å sole seg med vått saltvannshår.

Skyll håret i ferskvann mellom hvert bad, og ha en UV-spray i vesken som du sprayer i håret jevnlig, er frisørens råd.

– Et annet råd er å ha i en balsam med UV-beskyttelse før du drar på stranden. Det gir håret beskyttelse. La balsamen være i når du bader, tipser Barlindhaug.

Synes du at en balsam med solfaktor blir for kraftig og vil unngå følelsen av fett hår, er UV-sprayen et enklere alternativ.

Det er også lurt å ha med en ekstra god rensesjampo og balsam på ferie.

– De fjerner alle rester av smuss og klor i hodebunnen og er gjerne spesialtilpasset akkurat denne årstiden, sier eksperten.

Les også: Slik forebygger du aldringstegn i 30-årene

Les også: Hollywood-stjernenes skjønnhetsknep

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?