It-jentene tar tilbake uventet tilbehør

PÅ TUR MED ØREPROPPER: Her er modell Lily-Rose Depp ute på gåtur på Manhattan i New York.

Tok vi nettopp et steg tilbake i tid, eller hva er greia?

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Hva har kjendiser som Bella Hadid, Zoe Kravitz og Lily-Rose Depp til felles? Sikkert mange ting, men også at de har tatt tilbake ørepropper med kabel.

Ifølge Teen Vogue er rett og slett ørepropper og hodetelefoner med kabel «det nye it-tilbehøret». «All the hotties wear wired headphones» skriver de videre.

Fenomenet har også fått sin egen Instagram-konto med navn @wireditgirls, som deler bilder av kvinner som bruker ørepropper og hodetelefoner med kabel – både nå og da hodetelefoner med kabel var eneste alternativ.

Etter at Airpods tok verden med storm og gjorde trådløse ørepropper til det man «måtte» ha, har vi ikke helt sett for oss at knute på tråden var det som skulle bli trendy igjen. Men som kjent går moten i sirkler.

Dette året har Y2K-moten, eller 2000-tallsmoten, herjet i motebildet. Og da er det kanskje naturlig at deler av teknologien følger etter.

Også Wall Street Journal og Mashable har sett på fenomenet. På TikTok går hodetelefoner med ledning sin seiersgang.

«AirPods har blitt for utbredt til å være kule. Så, kanskje uunngåelig, gjenoppliver trendsettere noe gammel teknologi: hodetelefoner med ledning», skriver WSJ.

– Vil holde mye lengre

Leder i VG-eide Tek.no, Niklas Plikk, syns trenden er positiv.

– Ikke fordi lydkvaliteten i øreproppene som moteikonene bruker er så mye å skryte av, men fordi produktene med kabler holder mye lenger. Det største problemet med trådløse ørepropper, som Airpods, er at de blir nærmest ubrukelige etter 3–4 år, fordi batteriene dør. Batteriene er umulig å bytte, og produktene er så små at de er tilnærmet umulig å reparere. Kablede ørepropper vil holde i mye lengre tid.

Han syns det er ekstra gledelig at klassiker-hodetelefonene Koss Porta Pro blir løftet frem.

– De har beholdt samme design siden 80-tallet, og har et veldig tydelig fokus på å kunne repareres. Får du for eksempel problem med en del på dem, kan du bestille et reparasjonskit helt gratis. Hvis ikke dette er dekkende sender de deg nye hodetelefoner, du må bare betale porto.

Vil du ha trådløse propper likevel? Her er de aller beste. Er skikkelige støydempende hodetelefoner din greie? Dette er de som er best i test.

Skaperen av @wireditgirls, Shelby Hull, mener hodetelefoner og ørepropper med kabel er den perfekte indikatoren for å identifisere it-jenta.

– Det viser en avslappet form for energi. Ørepropper med ledning er lavteknologisk og sender et elegant signal om at man ikke vil bli snakket med, sier hun til Teen Vogue og legger til:
– Det får dem til å se ut og forbli upåvirket, og legger til et lag med mystikk til deres allerede forlokkende, tilbakelente ytre.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.