Slik får du drømmemanke med håroljer

Håroljer er blitt et «must» for alle kvinner som ønsker seg sunt og glansfullt hår. Her guider minMote deg til hvordan du får en en god hårdag, hver dag, med hårolje.

Oljene er blitt en global bestselger de siste årene og kommer i flere forskjellige dufter og bruksmåter. Kanskje mest kjent er den velduftende og pleiende Moroccanoil, som absolutt alle stjernene sverger til.

Inntil nylig var denne oljen kun tilgjengelig via nettbutikker i Norge, men den siste tiden har det dukket opp flere utsalgssteder rundt om i Norge.

Også andre merker som Aveda, Loreal og Diptyque har kastet seg på supertrenden og minMote viser deg et utvalg.

For de beste rådene ved bruk av de herlige dråpene, har minMote snakket med frisør Desireè Amundesen som jobber på salongen Thereses gt 35 samt Tommy Dølplads ved Inch Frisører .

- Hvorfor er det bra å bruke hårolje?

- Det fine med hårolje er at de fleste hårtyper kan benytte seg av det. Den kan enten brukes som en stylingprodukt eller som hårpleie. Hårolje er f.eks. en fin måte å bekjempe tørt og brusete-hår på slik at det blir lettere å håndtere. Eller den kan brukes som varmebeskyttelse ved bruk av føner og rettetang, forteller Desireè.

Hun påpeker at oljene inneholder UV-beskyttelse, antioksidanter og forskjellige vitaminer som skal pleie håret.

- Men enkelte oljer som inneholder mye silikon kan være med på å tynge ned fint nordisk hår. Derfor bør man være obs på valget av hårolje, advarer Desiree.

- Hvordan virker håroljen?

- Virkningen av hårolje varierer fra merke til merke. Noen er laget for å pleie og legger seg som et beskyttende lag rundt hårstrået og tilfører fukt, mens andre kun brukes som et stylingprodukt som gir glans, sier Tommy Dølpads.

Bruker du f. eks oljen som en pleie til tørre tupper anbefaler han å ha den i fuktig hår og la den sitte i ca 30-60 min med en folie rundt.

- Sliter du med tørr hodebunn er håroljer en ypperlig kur. Sitt med oljen i håret ca en times tid og skyll grundig etterpå. Slik får hodebunnen tilbake fukt som igjen gjør at håret lettere tar til seg næring og gjenoppretter fuktbalansen, sier frisør Dølpads.

- Hvor ofte bør man bruke hårolje?

- Bruke gjerne hårolje en til to ganger i uken som en kur eller du kan bruke en til to dråper daglig i blandet sammen med balsam. Spesielt nå som klimaet blir kaldere, eller i perioder der du føler håret er ekstra tørt og livløst, sier Tommy Dølpads.

Hvilken hårolje liker dere best? Si hva du mener på vår Facebook-side

Hvis du fikk lyst på en hårolje etter å ha lest denen saken kan du klikke deg inn på de aller fleste skjønnhetsbutikkene på nett og søke etter merkene.

Les mer om skjønnhet her:

MinMote.no - Norges største moteside

Finn din høstduft her!

MinMote.no - Norges største moteside
MinMote.no - Norges største moteside

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?