Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

De fineste ryggsekkene til skolestart

For mange har det vært helt uaktuelt å bruke noe annet enn veske på vei til skole og jobb. Når en skal ha med seg både bøker og PC, kan det gå utover rygg og nakke. MinMote slår et slag for ryggsekken – som ikke bare er praktisk, men også et av sesongens riktigste tilbehør.

Ryggsekk toppobj

Ryggsekk fra Fjällräven. Foto: Getty Images

Ryggsekk toppobj

Ryggsekk fra H&M. Foto: Produsenten

ANBEFALER SEKK: Fysioterapeut, Lennart Krohn-Hansen, sier at tunge vesker kan gi såre og vonde muskler, Foto: PRIVAT
ANBEFALER SEKK: Fysioterapeut, Lennart Krohn-Hansen, sier at tunge vesker kan gi såre og vonde muskler, Foto: PRIVAT

Vi har funnet frem noen av våre favorittsekker som er i butikk nå - både sporty ryggsekker, stilige skinnsekker og ikke minst en ryggsekkvariant av en av sesongens største vesketrender: Bucket-bagen.

Les også:Slik tar du best vare på veskene dine

Anbefaler ryggsekk

Fysioterapeut og en av forfatterne bak boken Frisk Rygg, Lennart Krohn-Hansen, sier til MinMote at han vil anbefale å bruke ryggsekk fremfor veske.

Les også:Luksus vs. budsjett: Over 14.000 kroner skiller disse veskene

- Hvis man går med en tung veske så kan man få såre og vonde muskler i nakke, rygg og hofter, sier Krohn-Hansen, og forklarer at smertene i muskulaturen vil opprettholdes så lenge en belaster rygg og nakke feil, men at slik feilbelastning ikke fører til langvarige smerter, sier han og fortsetter:

RYGGSEKK I SKINN: Under moteuken i Milan viste Calvin Klein frem enkle ryggsekker i skinn. Foto: GETTY IMAGES
RYGGSEKK I SKINN: Under moteuken i Milan viste Calvin Klein frem enkle ryggsekker i skinn. Foto: GETTY IMAGES

- Spent muskulatur på grunn av tung veske kan oppleves som at ryggen låser seg, såkalte kink. Så jeg vil absolutt anbefale å gå med sekk foran veske. Spesielt hvis du skal ha med datamaskin eller andre tunge ting, sier Krohn-Hansen.

Les også:Ekspertene mener: Michael Kors er ikke kult lenger

High end

Om du fortsatt ikke er overbevist om at ryggsekken bør erstatte skuldervesken på vei til skole eller jobb, viste flere av de store motehusene ryggsekker i sine kolleksjoner under moteukene i sommer.

Blant annet viste Calvin Klein, Balmain, Louis Vuitton og Fendi frem ulike versjoner for herrer – og eksklusive merker som Alexander Wang og Phillip Lim har for lengst utvidet veskekolleksjonene for kvinner med ryggsekker.

Du behøver imidlertid ikke bruke en formue på en ryggsekk - våre favorittsekker er nemlig langt rimeligere enn high-end ryggsekkene fra catwalken. Se bare her:

Klikk på bildene for å se pris og merke.

Ryggsekk 1

Ryggsekk fra H&M. Foto: Produsenten

Ryggsekk 1

Ryggsekk fra Zara. Foto: Produsenten

Ryggsekk 2

Ryggsekk fra Mango. Foto: Produsenten

Ryggsekk 2

Ryggsekk fra Zara. Foto: Produsenten

Ryggsekk 3

Ryggsekk fra Converse. Foto: Produsenten

Ryggsekk 3

Ryggsekk fra Adidas. Foto: Produsenten


High-end ryggsekker

Hvordan var din opplevelse i dag?