Smykk deg i norsk design

NORSK DESIGN: Annie Berner er en av de norske smykkedesignerne som utpeker seg. Foto: Annie Berner
NORSK DESIGN: Annie Berner er en av de norske smykkedesignerne som utpeker seg. Foto: Annie Berner

Dette er de norske smykkemerkene- og designerne du bør vite om.

Det er lite som gjør så mye med et antrekk som tilbehør i form av smykker, øredobber og ringer. Det er det lille ekstra, som gir antrekket ditt et personlig preg. Og vi elsker det spesielt hvis smykkene er kortreist! De siste tiden har norsk smykkedesign virkelig utpekt seg både her hjemme og i det store utland.

Dette er noen av de hotteste norske smykkemerkene akkurat nå:

Tom Wood

Merket er mest kjent for sine karakteristiske ringer, men de selger også andre smykker og tilbehør. Ringene deres er inspirert av skandinavisk minimalisme og funksjonalisme.

A post shared by Tom Wood (@tomwood_project)

Hasla

Dette norske merket henter inspirasjon fra det skandinaviske landskapet, fra de frodige skogene og de vakre fjellene. De har både tidløse og trendy smykker i kolleksjonene sine.

Fikk du med deg? «Plus size»-merkene du må vite om

untitled link

Annie Berner

Annie Berner lager håndlagde smykke som produseres i liten skala. Så hvis du er ute etter et smykke som ikke alle andre har er muligens Annie Berner veien å gå. Hun har også en evne til å få fram smykkene gjennom en inspirerende atmosfære på merkets Instagram, så den er verdt å sjekke ut.

A post shared by Annie Berner (@annieberner)

Bjørg

Et merke med et røft preg, som kanskje er mest kjent for smykkene sine med anatomiske hjerter. Smykkene har blitt brukt av kjente artister som David Bowie, Madonna, Rihanna, Lady Gaga, Robyn og MØ.

Pearl Octupuss.y

Cathrine Børter, som også er klesdesigner hos det norske klesmerket FWSS, lager håndlagde statementsmykker under det spenstige navnet Pearl Octopussy. De kule øredobbene er å se på it-jenter som for eksempel Emili Sindlev, Marianna Theodorsen og Hanna Stefansson. Børter samarbeidet også med en H & M om en eksklusiv smykkekolleksjon da de åpnet den nye flaggskipsbutikken i Karl Johan i Oslo i fjor.

untitled link

David Andersen

David Andersen har drevet med smykker siden 1876, men klarer fortsatt å holde seg relevant og trendy gjennom samarbeid med it-jenter som Jenny Skavlan og Camilla Pihl. I tillegg har de klassiske smykker som alltid vil være aktuelt i motebildet.

untitled link

Hvordan var din opplevelse i dag?