Mote

Smykk deg i norsk design

NORSK DESIGN: Annie Berner er en av de norske smykkedesignerne som utpeker seg. Foto: Annie Berner

Dette er de norske smykkemerkene- og designerne du bør vite om.

  • Juni Halseth Stenberg
Publisert:

Det er lite som gjør så mye med et antrekk som tilbehør i form av smykker, øredobber og ringer. Det er det lille ekstra, som gir antrekket ditt et personlig preg. Og vi elsker det spesielt hvis smykkene er kortreist! De siste tiden har norsk smykkedesign virkelig utpekt seg både her hjemme og i det store utland.

Dette er noen av de hotteste norske smykkemerkene akkurat nå:

Tom Wood

Merket er mest kjent for sine karakteristiske ringer, men de selger også andre smykker og tilbehør. Ringene deres er inspirert av skandinavisk minimalisme og funksjonalisme.

Hasla

Dette norske merket henter inspirasjon fra det skandinaviske landskapet, fra de frodige skogene og de vakre fjellene. De har både tidløse og trendy smykker i kolleksjonene sine.

Fikk du med deg? «Plus size»-merkene du må vite om

untitled link

Annie Berner

Annie Berner lager håndlagde smykke som produseres i liten skala. Så hvis du er ute etter et smykke som ikke alle andre har er muligens Annie Berner veien å gå. Hun har også en evne til å få fram smykkene gjennom en inspirerende atmosfære på merkets Instagram, så den er verdt å sjekke ut.

A post shared by Annie Berner (@annieberner)

Bjørg

Et merke med et røft preg, som kanskje er mest kjent for smykkene sine med anatomiske hjerter. Smykkene har blitt brukt av kjente artister som David Bowie, Madonna, Rihanna, Lady Gaga, Robyn og MØ.

KLÆR

De fineste i butikk nå

Pearl Octupuss.y

Cathrine Børter, som også er klesdesigner hos det norske klesmerket FWSS, lager håndlagde statementsmykker under det spenstige navnet Pearl Octopussy. De kule øredobbene er å se på it-jenter som for eksempel Emili Sindlev, Marianna Theodorsen og Hanna Stefansson. Børter samarbeidet også med en H & M om en eksklusiv smykkekolleksjon da de åpnet den nye flaggskipsbutikken i Karl Johan i Oslo i fjor.

David Andersen

David Andersen har drevet med smykker siden 1876, men klarer fortsatt å holde seg relevant og trendy gjennom samarbeid med it-jenter som Jenny Skavlan og Camilla Pihl. I tillegg har de klassiske smykker som alltid vil være aktuelt i motebildet.

Publisert:

Les også

  1. TILBEHØR

    Gjør deg klar for vår med kule sneakers

  2. TILBEHØR

    Dette er årets solbrilletrender

  3. TILBEHØR

    Smykketrend: Perler

Relaterte artikler

NYHETER

Jenny Skavlan beskyldes for smykkekopiering

NYHETER

Oslo-butikk vil hylle norsk smykkekunst

NYHETER

Tom Wood: – Har betalt tilbake pengestøtten

NYHETER

Nina Sandbech: – Alle trenger farge i hverdagen

TILBEHØR

Marikken (22) omsetter for millioner

TILBEHØR

Hasla-søstrene gjorde helomvending

KJENDIS

Hertuginne Kate i populær designkjole