Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Luksus vs. budsjett: Over 14.000 kroner skiller disse veskene

Luksus vs budsjett Givency

Vurderer du om du skal bruke tusenvis av kroner på en designerveske, eller kanskje heller gå for en rimelig variant? Sjekk veskene nedenfor, som skilles mer av prisen enn av utseendet.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
Luksus vs budsjett Givency

Veske fra Givency hos Farfetch.com.

14775,-
Gå til butikk
Luksus vs budsjett Givency

Veske fra Mango.

399,-
Gå til butikk

Designervesker er og blir en stor del av moteverdenen, og det har de vært i mange tiår - blant de første virkelig store var Hermès sin Birkin Bag og Coco Chanels Flap Bag. Og mens noen av verdens eldste og største motehus fortsatt holder koken, har det også kommet nye luksusvesker som selger vesker i titusenkronersklassen som varmt hvetebrød.

MINTFARGET: Naomi Watts hadde med seg en pastellfarget Louis Vuitton-veske på moteuka i New York. Foto: Getty Images

Her til lands dukker debatten om designervesker opp med jenlig mellomrom - sist når det kom fram at skolegårdene begynner å fylles opp av dem. MinMote skrev da om de fineste skoleveskene til under 500-lappen.

Men en ting er sikkert: Hvis vi legger selve kvaliteten til side og kun ser på utseendet, har de rimelige kjedebutikkene kommet langt i å lage relativt like vesker som luksusgigantene.

MinMote har funnet fram noen av de mest kjente designerveskene, og rimelige vesker som ligner. Hvilken liker du best?

Givenchy vs. Mango

I det øverste bildet i denne saken er Givenchys klassiske Antigona-veske, som meduim størrelse ligger på nærmere 15.000 kroner hos nettbutikken Farfetch.com - i de fleste andre nettbutikker er den enda dyrere. Givenchys kanskje mest kjente veske har blitt sett på armen til motekjendiser som Kate Moss, Miranda Kerr og Olivia Palermo - for å nevne noen. Dog kan du få en svært lik veske fra den spanske kjeden Mango til under 500-lappen.

Prisdifferanse: 13.985 kroner.

Michael Kors vs. H&M

Luksus vs budsjett michael kors

Veske fra Michael Kors hos Net-A-Porter.com.

ca. 6070
Gå til butikk
Luksus vs budsjett michael kors

Veske fra H&M.

249,-
Gå til butikk

Amerikanske Michael Kors er en stor norgesfavoritt, og den klassiske skinnvesken fra MICHAEL Michael Kors-kolleksjonen har solgt til millioner av kroner. Så populær har den lett gjenkjennelige vesken med gull-logo blitt, at flere eksperter har gitt den harry-stempel. Et slik stempel har dog ikke den mer eksklusive Michael Kors-kolleksjonen fått, hvor en veske fort koster opp mellom 5000 og 10.000. Den sorte «bucket»-modellen er blant klassikerne - men er den verdt mange tusen mer enn den sorte fra H&M?

Prisdifferanse: 5821 kroner.

Luksus vs budsjett Louis Vuitton

Veske fra Louis Vuitton.

Luksus vs budsjett Louis Vuitton

Veske fra Zara.

559,-
Gå til butikk

Louis Vuitton har laget flere ikoniske vesker, og en av de mest kjente er den runde Alma-vesken. Den kan selvsagt fåes med den kjente LV-logoen, men også i en rekke farger uten logo. Det betyr ikka at prosen er lav; for en Alma må du punge ut 14.000 kroner. Zaras krokodilleveske derimot, får du til en drøy 500-lapp.

Prisdifferanse: 13.441 kroner

3.1 Philip Lim vs. Baginc.com

Luksus vs budsjett 31philip lim

Veske fra 3.1 Philip Lim.

ca. 6900
Gå til butikk
Luksus vs budsjett 31philip lim

Veske fra Baginc.com.

ca. 920
Gå til butikk

Amerikansk-kinesiske Philip Lim har laget en av vår tids mest populære luksusvesker, Pashli-vesken. Ifølge 3.1 Philips Lims egne nettsider koster en medium størrelse veske cirka 6900 kroner, mens en nesten lik veske med litt annerledes tekstur koster under tusenlappen et annet sted.

Prisdifferanse: 5980 kroner.

Céline vs. Mango

Luksus vs budsjett Céline

Veske fra Mango.

499,-
Gå til butikk
Luksus vs budsjett Céline

Veske fra Céline.

Franske Célines store «hverdagsvesker» er med i samlingen til kjendiser som kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Madeleine og Miley Cyrus. En av de mest kjente modellene er den flerfargede «Trapeze», som denne våren kommer i blått, sort og beige. Céline oppgir 2000 euro - cirka 17.400 kroner som prisen. Mango selger sin lignende modell til 499.

Prisdifferanse: 16.901 kroner.

Publisert: