Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå kan du droppe g-strengen: Praktisk undertøy er det nye store

Glem blonder og silke, nå skal undertøyet være praktisk og komfortabelt.

Undertøy 4

Truser i økologisk bomull fra H&M. Foto: Produsenten.

Undertøy 4

Full bra fra Pansy for bedre støtte. Foto: Produsenten.

Det skyller en komfortabel bølge over undertøystrendene. Tiden der g-streng, blondetruse og BH-er med puter og spiler regjerte er forbi. Nå er det enkle truser og BH-er i naturmaterialer som er i vinden.

Ifølge nettmagasinet Who What Wear har undertøysmerker som fokuserer på myke stoffer og komfortable snitt merket et kraftig oppsving i det siste.
Ifølge nettstedet er det «u-attraktivt» undertøy som er det hotteste du kan gå med akkurat nå.

Undertøy 3

Spileløs BH i økologisk bomull i topakning fra H&M. Foto: Produsenten.

Undertøy 3

Truse fra Les Girls Les Boys. Foto: Produsenten.

Merker som Pansy, Hanro og Les Girls Les Boys er kjent for lekkert, enkelt undertøy i naturmaterialer. Men du trenger ikke handle i spesialbutikker om du er klar for å bytte ut blondetrusene og spile-BHene. Hos kjedebutikkene finnes det gode alternativer i materialer som økologisk bomull, og det beste av alt er at det heller ikke koster en formue å oppdatere undertøysskuffen.

Linn Marie Bråthen, marketing coordinator hos undertøysbutikken Bare Philosophy, forteller at de selger mye av tynne blonde-BH-er uten spiler, men at det ofte tar litt tid før undertøystrender slår an i Norge.
– Veldig mange som handler tenker på å finne noe med god passform og komfort. Trendene og hva som passer varierer veldig fra person til person, forteller hun til MinMote.

Undertøy 1 hvitt

Truse i økologisk bomull fra Lindex. Foto: Produsenten.

Undertøy 1 hvitt

BH fra Pansy. Foto: Produsenten.

Hun sier at også norske kvinner nå omfavner den komfortable trenden.

Ikke for alle

Wenche Skjellnan, eier og innehaver av undertøybutikken Det lille under, sier til MinMote at det fremdeles er mange norske kvinner som ønsker blonde-BHer og matchende truser.

DROPP DENNE: Skal vi tro internasjonale trender er stringtrusen, som denne fra Victorias Secret, på vei ut. Foto: Produsenten.
DROPP DENNE: Skal vi tro internasjonale trender er stringtrusen, som denne fra Victorias Secret, på vei ut. Foto: Produsenten.

– Det som er gjennomgående er at folk vil ha en støttende og velsydd BH, sier

Skjelnan.

Hun mener at alle kan finne en komfortabel BH, også med spiler.

– Hvis de går i en ordentlig undertøybutikk, får ordentlige mål og får hjelp av noen som kan det så skal man finne en spile-BH som er komfortabel, sier Skjellnan.
Undertøyseksperten mener at trekant-BHer uten spiler ikke er det beste alternativet for alle.

– Vi er så individuelle, så det finnes like mange typer pupper som det finnes kvinner, sier hun.

Undertøy 2

BH fra Hanro hos Zalando. Foto: Produsenten.

Undertøy 2

Trepakk truser fra Kappahl i bomullstretch. Foto: Produsenten.

Da det kommer til truser forteller Skjellnan at mange ønsker naturmaterialer.

– Alle vil gjerne ha bomull i skrittet, men også gjerne med litt pynt, tant og fjas. Skal man ha noe trangt over er det noe sømløst uten store kanter som gjelder, sier hun og legger til:
– Stringer kom som et skudd for mange år siden, men alle som har brukt string vet at den gnager litt. Derfor ønsker mange nå mer komfort, og det får man ved å bruke en truse som er høyere på livet eller en hipster som går ut over rumpa, sier hun.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?