Ekspertene svarer: Slik unngår du extensions-tabbene

Mange velger å sette på løshår før ferien for å oppnå det perfekte håret, men det er ikke alltid resultatet blir som forventet. Vi har spurt to håreksperter om hvilke hensyn man bør ta, hvordan man unngår hårtap og for mye skade på eget hår.

Cathrine Edelman
Publisert:

Finn riktig type fester

Det er viktig å ta stilling til hva slags type fester man vil ha. Hver av festene krever forskjellig oppmerksomhet og har forskjellig varighet og levetid.

- Vi nordiske jenter har ofte tynne fine hårstrå og da kan tynne fine fester som sveises på, gi det beste resultatet, sier Ann Christin Nilsen, som er frisør hos Adam og Eva.

Men sveising er ikke det mest skånsomme mot håret og dermed er viktig at det behandles riktig for å unngå for mye slitasje på håret.

- Sveising av håret er metoden som gjør at det sitter best. Men det er festet med lim og gjennom tiden vil det gro sammen med ditt eget hår, og kan derfor bli vanskelig å fjerne uten å skade håret, sier Tanuj Sharma ved salongen Bobbys Hair & Cosmetics.

Bytt i tide

Det er lett å få slitasje på håret om man ikke er flink til å bytte ut løshåret i tide. Det er viktig å merke seg at løshåret har lenger varighet enn beste utbyttningstid. Sveiset hår har en varighet fra 4 til 6 måneder, men man bør ta en titt på håret hos frisøren etter rundt tre måneder.

- Gå innom frisøren, få de til å se gjennom festene og plasser gjerne de øverste på nytt, sier Ann-Christin Nilsen, hos Adam og Eva.

Skadene skjer mens du sover

Bevegelse i løpet av natten skaper friksjoner som kan gjøre skade på festene og håret. Skadene kan minskes om man velger et glatt putetrekk av sateng eller silke. Vent alltid med å legge deg til håret er helt tørt, da vil skadene bli mindre.

- Sov med en løs stor flette, dette skaper mindre friksjoner og skåner håret, sier Nilsen.

Se også hvordan få sunt hår. Se bildene her

God pleie er viktig

Ta ekstra godt vare på løshåret ditt og gi det rikelig med fuktighet og pleie. Bruk sjampo, balsam og hårkurer, gjerne en kur som skal sitte for å tilføre håret ekstra fuktighet. Husk at noen type løshår kan bli best tatt vare på ved at du bruker produkter fra samme merke. Vær nøye med å beskytte håret mot varme fra krølltang og rettetang med varmebeskyttende produkter.

Farging av håret

Å farge extensions hår er ikke det enkelt, men det er mulig å gjennomføre selv om ikke alle ekspertene anbefaler dette. Skal man først bestemme seg for å farge det kan det være lurt å farge sitt eget hår først for så å farge løshåret. Merk det er enklere å farge håret mørkere enn å lysne det.

Se også hårfargetrend. Se bildene her

Ta hensyn i ferien

En ferie med mye, sol, saltvann og klor kan fort slite på håret. Derfor er det viktig å ta ekstra godt vare på håret under ferien. Kur håret godt, vask det grundig og tilfør mye fuktighet for å unngå at håret blir tørt og slitt.

Vask håret rett etter du kommer fra stranden og tilfør gjerne kur som ikke skal vaskes ut for å gi håret mest mulig fuktighet.

Se også slik får du drømmehåret. Se bildene her

Hårekspertenes beste tips:

Litt hårtap og slitasje på håret er helt umulig å unngå om man ønsker å sette på løshår, men det kan bli minimalt om man er flink til å behandle håret riktig. Her er ekspertenes 10 beste tips for å bevare løshåret, minke slitasje og hårtap på ditt eget hår:

1. Mye fuktighet til håret! Velg sjampo, balsam og hårkurer som gir ekstra mye fuktighet.

2. Hold balsam unna festene.

3. Bruk kur som ikke skal vaskes ut med mye fuktighet.

4. Kjøp en naturbørste, extensions skal ikke børstes med vanlige børster.

5. Gre håret riktig! Man skal holde et godt grep om håret og starte helt ytterst i tuppene og jobbe seg oppover.

6. Bruk alltid varmebeskyttende spray, før du retter ut, krøller eller føner håret.

7. Hold festene langt unna oljebaserte produkter, dette kan være bra å bruke i lengdene på håret for å gi det nok næring og fuktighet, men vil løsne festene.

8. Sov ALLTID med håret i flette! Da er sjansen mindre for at du sliter på festene og ditt eget hår.

9. Pass på at små sveising på festene ikke går inn i hverandre. Gre de godt fra hverandre når håret er tørt og helst både før og etter du vasker håret.

10. Ikke legg deg til å sove eller gre håret mens det er fuktig eller vått. Tørt hår er mye sterkere og tåler mer.

Hårklips

Dette er det beste for å bevare håret ditt og det som koster minst penger.

- Det er mest skånsomt fordi man kan ta de ut om kvelden og derfor slipper å sove med håret, sier Sharma.

Man kan enkelt ta ut festene om kvelden og sette de inn igjen om morgenen eller ved finere anledninger hvor man ønsker å ha litt lenger og fyldigere hår. Perfekt for deg som ønsker lengre hår for en spesiell anledning, men ikke orker alt styret med å ta vare på påsveiset løshår.

Se også slik får du glansfullt hår. Se bildene her

Se også slik krøller du håret. Se bildene her

Publisert: