Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Choker-smykket er tilbake i motebildet for fullt

Glem smale, delikate gullkjeder. Nå skal smykket rundt halsen være stramt, sort og helst i fløyel.

toppbilde choker

Gigi og Bella Hadid. Foto: SKjermdump fra Instagram/@areyouami

toppbilde choker

Choker fra Are You Am I. Foto: Produsenten

ENKELT: Chokers finnes med og uten detaljer. Fløyel er ekstra populært, og dette er utsolgt hos nettbutikken Asos. Foto: Produsenten/Asos.com
ENKELT: Chokers finnes med og uten detaljer. Fløyel er ekstra populært, og dette er utsolgt hos nettbutikken Asos. Foto: Produsenten/Asos.com

Vi har sagt det før, og sier det igjen: Trender går i sykluser, og kommer stort sett alltid tilbake. Akkurat nå er det 70 og 90-tallet som markerer seg i motebildet, og med det er choker'n tilbake.

Trendsettere som Gigi og Bella Hadid, Rihanna og Kylie Jenner er blant Hollywood-stjernene som har trykket trenden til brystet og bruker smykket hyppig. Choker-smykket var også sterkt representert da Rihanna viste sin første kolleksjon for Puma tidligere denne måneden.

Mest populært

Moteekspert og redaktør for trendmagasinet Vixen, Ida Elise Einardottìr, forteller til MinMote at chokers er blant det aller hotteste tilbehøret denne seongen.

- Vi har lenge flørtet med 90-tallet, men denne sesongen er tiåret for fullt tilbake i motebildet. Blant det aller hotteste tilbehøret er choker-kjedet som vi så på catwalken allerede for AW15 og nå også på it-girls som Gigi Hadid, Kendall og Kylie Jenner og Behati Prinslo, sier Einarsdottír.

Moteeksperten mener kjedet er en videreutvikling av det velkjente «tatoveringssmykket» i plastikk.

- Choker-kjedet har dessuten utviklet seg fra 90-tallets tattoo-styles, selv om blant andre Rita Ora fortsatt sverger til denne varianten, til mer forseggjorte utgaver i skinnm fløyel, perler, stener og metaller.

Chokers

Choker fra H&M: Foto: Produsenten

Chokers

Choker fra Asos. Foto: Produsenten

ANNONSELENKE
A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Under Kanye Wests ville motevisning for Adidas stilte supermodellsøsterene Gigi og Bella Hadid iført matchende fløyelschokers fra merket Are You Am I. Antrekkene ble plukket opp av motepressen, og utropt til «perfection» av Who What Wear, nettopp på grunn av fløyelsbåndet rundt halsen.

Les også: De fineste sneakersene i butikk nå

untitled link

Hva synes du om choker'n? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?