Ekspertene: Disse sneakers-trendene gjelder nå

VÅRLIG: De norske influencerne Janka Polliani (t.v.), Annabel Rosendahl og Marianne Theodorsen (t.h.) dro til moteuken i Paris iført sneakers.
VÅRLIG: De norske influencerne Janka Polliani (t.v.), Annabel Rosendahl og Marianne Theodorsen (t.h.) dro til moteuken i Paris iført sneakers.Christian Vierig / Getty Images

Usikker på hvilke sneakers du skal gå for i vår? Vi har spurte ekspertene om hvilke sko som dominerer motebildet nå.

Så snart vi bladde over kalenderen fra februar til mars, ble det vår. Det er kanskje fortsatt litt kaldt i luften, og all snøen er ikke borte, men det er likevel offisielt vårsesong! Og hva betyr det? Jo, sneaker-tid. Vi er så klare for lettere skotøy, og da er sneakers et naturlig valg.

Men hva er det som trender i motebildet om dagen? Vi har spurt ekspertene.

Er du på utkikk etter sneakers? Sjekk ut disse variantene!

Trender som varer

Helene Henriksen, butikksjef hos Tennis i Bergen, sier den nye trenden er basert på å ta tilbake det gamle.

– Trender fra 2000-tallet og merkevarenes orginials, som Adidas sin Forum og New Balance 574 er på vei tilbake, med noen moderniserte detaljer som bedre såle og mer bærekraftig produksjon.

COMEBACK: Ifølge butikksjefen hos Tennis er New Balance 574, Adidas Forum og Nike Blazer på vei tilbake.
COMEBACK: Ifølge butikksjefen hos Tennis er New Balance 574, Adidas Forum og Nike Blazer på vei tilbake.Produsenten

Hun sier kundene deres er ute etter sneakers som kan dekke flere bruksområder.

– Mange er opptatt av trender som varer. Den samme looken som kan brukes til jobb, fritid og fest. Hvordan skoen produseres er også mer i fokus om dagen – både fra merkevarene og kunder.

TRENDER SOM VARER: Helene Henriksen hos Tennis sier kundene deres er opptatt av å gå for sko som faller innenfor en trendkategori som gjerne varer litt.
TRENDER SOM VARER: Helene Henriksen hos Tennis sier kundene deres er opptatt av å gå for sko som faller innenfor en trendkategori som gjerne varer litt.

Skatesko-comeback?

Etter hva MinMote-redaksjonen har sett blant sneakerheads og i nettbutikkene, er det ingen tvil om at 90-tallets skatesko har gjort et aldri så lite comeback. En skotrend mange ser tilbake på med litt blandene følelser (undertegnede inkludert).

Ifølge Helene Henriksen i Tennis har sneakersheads, altså de som er lidenskapelig opptatt av sneakers, kastet seg på trenden for lengst.

– Likevel ser vi ikke at dette blir bestselgeren for den kommende sesongen, forteller butikksjefen.

– Vi ser i større grad at basketsko, som Adidas Forum, Nike Blazer og New Balance 550 brer seg i markedet, og at målgruppen her har vokst fra sneakerheads til allemannseie, sier Henriksen og legger til at kjente merkevarer slipper flere sneakers denne sesongen i plattform-varianter til jentene.

– Desidert det feteste akkurat nå

Også Thatiana Campelo, partner og innkjøper hos YME, kan bekrefte at skateskoen er tilbake. Hun trekker frem spesielt én sko som virkelig har fått henne til å omfavne den gode, gamle skoen.

– Lanvin Curb-sneakers er kanskje det kuleste som har skjedd på lenge! Desidert det feteste akkurat nå.

FETESTE NÅ: YME-partner Thatiana Campelo sier til MinMote at Lanvins Curb-sko er det kuleste som har skjedd på lenge.
FETESTE NÅ: YME-partner Thatiana Campelo sier til MinMote at Lanvins Curb-sko er det kuleste som har skjedd på lenge.
INNKJØPERENS FAVORITT: YMEs Thatiana Campelo trekker frem Lanvins Curb-sko som en stor favoritt akkurat nå.
INNKJØPERENS FAVORITT: YMEs Thatiana Campelo trekker frem Lanvins Curb-sko som en stor favoritt akkurat nå.Lanvin

– Hvilke andre sneakerstrender ser vi i motebildet?

– New Balance sin dad-look er fortsatt den største trenden. Tekniske «trail kicks» som Salomon, Nike ACG og Adidas Terrex treffer også veldig godt akkurat nå.

TUR-KLAR: Såkalte tekniske «trail kicks» er populært nå. Disse er fra Salomon, Nike og Adidas.
TUR-KLAR: Såkalte tekniske «trail kicks» er populært nå. Disse er fra Salomon, Nike og Adidas.Produsenten

Hun sier flere av kundene også er ute etter noe spesielt når det gjelder selve designet på skoen.

– Folk vil ha flere vågale styles. Mye farge, «volum» og uvanlig materialkombinasjon, sier Campelo og legger til at stikkordet for sesongen er «more is more».

– Tenk komfort

Ida Broen, moteprofil og sneakerhead, sier hun ser langt flere tekniske sko i motebildet fremover.

– Hiking-trenden er veldig i vinden om dagen, og jeg elsker det. At det kommer flere av New Balances fineste modeller til Norge, elsker jeg også.

Også Broen har sett at skateskoen er tilbake, men sier at Norge er litt sent ute.

– Vi så den på catwalken i 2018/2019, så Norge ligger noen år etter. Jeg er usikker på om trenden vil slå an her som i utlandet. Inspirasjonen er tatt fra skatekulturen, og gamle Osiris D3 husker jeg guttene i klassen digga. Gøy å se at trender dukker opp igjen, sier Broen og innrømmer at hun har et elsk/hat-forhold til akkurat den skoen.

– Hvilke sneakers mener du folk bør se opp for denne sesongen?

– Tenk komfort fremfor noe annet. Jeg tror også at det å velge sneakers som varer og kan brukes i flere anledninger, er veldig smart nå. Et safe kjøp for alle er et par New Balance 990, spør du meg! Eller et par Clarks slår aldri feil.

Men når man har funnet sine favorittsneakers, hvordan tar man vare på dem? Ifølge Broen er det viktig, som alltid, å impregnere skoene før du bruker dem.

– Jeg liker Crep Protect sin, som jeg har brukt i alle år. Spray de i to omganger og tørk alltid av hvis du får noe på dem, så holder du de fine i mange år.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?