Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Hot nå: Platåsandaler

PLATÅSANDALER: Disse skoene kommer du til å se mye av i månedene fremover. Her sett på influencer Josefine Vogt.

Sko med platå er hottere enn noen gang!

Malin Gaden
Publisert:

Noen ganger dukker det opp plagg, tilbehør og sko som tar over både nettbutikker og Instagram-feed. Den siste tiden har de chunky platåsandalene vært blant dette.

De har en skikkelig tykk såle og kommer gjerne med snøringer på foten. De fleste sandalene er svarte, men skal vi tro det vi har sett i nettbutikkene, har vi flere farger i vente.

TILBEHØR

Trendalarm: Platåskoene gjør comeback

Men hvorfor er akkurat disse skoene populære nå?

Det hele begynte med selve platåskoens comeback. Spesielt Versace har gjort stor suksess med sine varianter, og platåskobølgen ser ikke ut til å ta slutt med det første.

Nå skal skoene være høye – og det er ikke bare hælen som skal ha høyde på seg.

PLATÅSKOENS COMEBACK: Stjernene har lagt sin elsk på skyhøye plattformsko. Fra venstre: Elodie, Anna Dello Russo med venninne og Addison Rae.

Vi kan nok gå ganske langt tilbake i tid for å finne de første platåskoene, men det var spesielt på 90- og tidlig 2000-tallet at platåsandalene gjorde seg bemerket.

Mange kan nok huske tilbake til en rekke ikoniske antrekk fra den tiden, og mange av dem inneholdt et par platåsandaler. Bare se for deg et par flip flops som har kommet seg noe fryktelig opp i høyden.

GODE MINNER? Noen har nok hentet tilbake flip flops med platå i 2022, mens andre ser tilbake på trenden med blandede følelser. Her ser du Gwen Stefani iført skoene på MTV Video Music Awards i 1998.

At slike sko er populære akkurat nå, kommer nok ikke som et sjokk på mange. I lang tid nå har plagg og tilbehør fra 90- og 2000-tallet dominert trendbildet. Vi kaller det hele Y2K. Tiden mange ser tilbake på med skrekk og gru omfavnes nå av den nye generasjonen!

DRØMMEGJENGEN: Spice Girls var pådrivere for platå. Her er de i 1997.

Den populære artisten Olivia Rodrigo er blant dem som ikke fremmed for å ta i bruk trender fra 2000-tallet.

PRESIDENTBESØK: Olivia Rodrigo hadde på seg platåsko da hun skulle møte den amerikanske presidenten Joe Biden.

Det er altså ingen tvil om at selve platåskoen er tilbake, men det er ikke alltid en skyhøy hæl passer inn i hverdagen.

Og selv om skoene som Gwen Stefani hadde på seg under MTV Music Awards i 1998 er noe vi også finner i trendbildet i dag, er det noen litt andre varianter som har stjålet vår oppmerksomhet den siste tiden.

TRENDY: Den norske influenceren Josefine Vogt har falt for platåsandalene med tynne stropper. Hun bruker skoene sammen med et miniskjørt og en singlet – som også er svært trendy i disse dager – og topper det hele med veske og solbriller i svart.

Det er ikke store forskjellene som skiller de to, men 2022-versjonen av platåsandalene har gjerne noen litt nettere stropper på foten. Platået er fremdeles like høyt, men det er altså stroppene som gjør forskjellen her.

7 cm høye

7 cm høye

Chunky skinnsandaler, håndlaget i Italia.

2900,-hos ATP Atelier
Gå til butikk
Chunky

Chunky

Skinnsandaler med stropper.

990,-hos & Other Stories
Gå til butikk
Skinnsandaler

Skinnsandaler

Stroppene krysser over foten og kan justeres ved ankelen.

1150,-hos COS
Gå til butikk
Svart skinn

Svart skinn

5 cm høye stroppesandaler.

1199,-hos Vagabond
Gå til butikk
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: