Motebransjen har talt: Crocs er trendy

TRENDY NÅ: Klassiske Crocs har fått en oppsving i motebransjen. Foto: Marianne Theodorsen/Produsenten.

– Haters gonna hate. Hos meg har de heldigvis/dessverre kommet for å bli, sier Crocs-tilhenger Marianne Theodorsen.

Publisert:

Man kan si mye om 2020. Nå kan man også si at det er året hvor Crocs tok motebransjen med storm og ble værende.

Hos flere kjente moteprofiler har det nemlig dukket opp et noe uventet fottøy den siste tiden. Nemlig Crocs. Ja, de praktiske skoene i plast med luftehull.

Den danske moteprofilen Trine Kjær har omfavnet skoen, mens norske Marianne Theodorsen har pyntet sine med gode, gamle jibbitz.

Skumskoene har vært populære fritidssko på grunn av komforten, men har også blitt omtalt som «verdens styggeste sko» av medier og bloggere. I 2017 gjorde den britiske designeren Christopher Kane et forsøk på å gjøre skoen relevant ved å sende ut modellene på catwalken iført Crocs med fuskepelsfôr.

Og nå, under coronapandemien, har skoen fått en ny vår.

– Kommet for å bli

Crocs har tidligere blitt brukt både på catwalken og fått sine «fifteen minutes of fame» i plattformversjon hos luksusmerket Balenciaga, men de har aldri før blitt brukt av motebransjen på en like uironisk måte som nå. I vår skrev New York Magazine artikkelen: «Hvorfor går plutselig alle stilige damer på Instagram i Crocs med jordbær på?».

Veskedesigner Clare Vivier uttalte til magasinet at innboksen hennes hadde eksplodert av forespørsler om skoene, og at folk med overrasket da hun svarte at det «bare var vanlige Crocs med mønster»

– De er sinnssykt behagelige og praktiske – tåler vannsøl og er lette å hive av og på seg når man springer mye inn og ut av huset som man ofte gjør med barn. Og så har jeg jo alltid hatt en dragning mot det snåle når det gjelder hva jeg kler meg i, sier Crocs-elsker Marianne Theodorsen til MinMote.

NYHETER

Latterliggjør luksusjakke til 75.000 kroner

Hun jobber som moteinfluencer på heltid, men er nå i mammaperm med sitt andre barn.

– Jeg tror faktisk det finnes et intervju med meg et sted der jeg uttaler at jeg aldri kommer til å bruke Crocs, men så fikk jeg barn og here we are! Ooops!

Flere tungvektere, som britiske Vogue, Wall Street Journal og The Independent har også omtalt at skoen er tilbake i motevarmen.
Theodorsen sier hun foreløpig bare bruker dem hjemme, og nå hun skal en rask tur på butikken, men planlegger å bruke dem mer neste sesong.

– De skal få kjørt seg mer neste sommer, sier hun.

Hun peker på stempelet som «den ultimate stygge-skoen», og at hatet Crocs har fått også har gitt den god PR.

– Og nå gjør de jo samarbeid med flere tunge merkevarer, og lanserer masse gøy, så jeg synes de har vært veldig flinke til å holde seg relevante. Haters gonna hate!

– Kommer ikke på en styggere trend

Blant dem som ikke er så fan av Crocs er stilstjerne og influencer Janka Polliani. Hun har dog registert at flere har fått øynene opp for plastskoene etter at Balenciaga ga dem en makeover i 2018.

– Personlig kan jeg ikke komme på en styggere trend! Haha, de slår til og med Buffalo-skoene. Selv når en av mine favorittdesignere som Balenciaga har laget sin egen versjon ser jeg ikke en grunn til å kjøpe de, sier Polliani og legger til:

– Jeg holder meg til sneakers og boots jeg, til nød som badesko, men vi har jo ingen steder å reise nå uansett.

– Er de tilbake i motebildet i forbindelse med corona og «behagelig hjemmemote»?

– De har nok definitivt fått en boost ettersom behagelig mote har kommet mer på agendaen hos mange, og jeg tror vi kommer til å se enda mer av de i tiden fremover. Hos meg har de heldigvis/dessverre kommet for å bli, sier Theodorsen.

Artist Pharrell Williams stylet sine gule Crocs på denne måten:

untitled link
Publisert: