Inspirert av Marchesa: Lag din egen blomsterkrans

EVENTYRAKTIG: Marchesa utstyrte modellene sine med blomsterkrans som matchet kjolen. Foto: Getty Images

Marchesa står bak sommerens vakreste blomsterkrans - MinMote viser deg hvordan du enkelt kan lage din egen, med ekte blomster.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Sommeren er her (selv om det ikke alltid føles sånn på temperaturen), og når det gjelder sommerfrisyrer, har MinMote palt pladask for motehuset Marcesas vakre blomsterkranser.

Plutselig fikk vi veldig behov for å finne et sted og plukke blomster, for så å flette dem sammen til det ultimate festtilbehøret - for eksempel til en fin maxikjole. Planlegger du bryllup, kan også blomsterkransen være prikken over i'en på en sommerlig brudelook. I fjor sommer var dessuten Tone Damli blant ELLE-festens best kledde, da hun pyntet opp en sort kjole med en stor blomsterkrans.

Skal du være bryllupsgjest?Sjekk disse kjolene

YNDIG: Marchesa viste både store og mindre prangende blomsterkranser - lager du din egen kan du selv velge størrelse. Foto: Getty Images

Jenny Skavlan har tidligere delt sin oppskrift på hvordan du lager blomsterkrans av blomster i plast - men en blomsterkrans av ekte blomster kan være vel så fint - om du bare tar riktig vare på den.

MinMote har fått duoen Marie Sofie Istad Nesset og Eirik Slyngstad bak Blomsterbloggen til å vise hvordan du lager krans med ekte blomster.

Slik lager du kransen trinn for trinn:

Dette trenger du: ståltråd, hagesaks, hagetråd eller kunstbast (du får kjøpt det hos de fleste jernvareforretninger), maskeringsteip og blomster.
Mål opp et stykke ståltråd som passer rundt hodet til den som skal bære kransen. Brett inn et par centimeter av begge endene av ståltråden, og fest endene sammen til en sirkel ved å knipe dem sammen.
Klipp til én meter med kunstbast eller hagetråd, og knyt den fast der ståltrådene møtes. Dette er tråden som skal brukes til å surre fast blomstene i rammeverket. For at den skal sitte bedre, og for å skåne hodet fra spisse ståltrådender, kan du med fordel fest litt blomstertape eller maskeringsteip over dette området.
Bygg kransen ved å surre stilken til den første blomsten fast i ståltråden. Neste blomst legger du over den første blomsten, men det er viktig at du legger stilken noen centimeter lengre frem langs ståltråden enn den forrige.
Fortsett kransen fra en side ved å legge blomster lagvis over hverandre mens du surrer kunstbasten eller hagetråden rundt ståltråden.
Du velger selv om du vil fylle hele rammeverket og lage en krans, eller om du heller vil lage et klassisk blomsterdiadem. Det kan være en smart løsning dersom du har liten tid, eller for få blomster til å lage en fullstendig krans.
Dersom du er usikker på hvordan resultatet blir, kan du prøve kransen på i et speil underveis. Da er det lettere å se hvordan du ligger an. Du kan alltid fjerne en blomst, eller begynne helt på nytt, om du ikke er fornøyd.Når du har kommet helt rundt, eller så langt du vil, må du knyte tråden fast i ståltråden for å fullføre kransen.

Slik holder kransen seg fin:

Skribentene hos Blomsterbloggen anbefaler alle blomsterentusiaster å være kreative når det kommer til fargevalg, men pass på at du velger blomster som tåler litt.

– Plukk alt du synes er fint, så lenge det ikke er veldig skjøre blomster som kommer til å henge med hodet etter et par minutter. Du kan med fordel bruke blant annet bladverk fra trær. Det ser kjempebra ut i kombinasjon med fargerike markblomster.

VELG OG VRAK: Hundekjeks, og andre typer florlette blomster, er ifølge bloggerne perfekt til å fylle ut kransen med. Prestekrager og andre hardføre blomster egner seg bra i en blomsterkrans, men du kan også spe på med andre blomster.

Dersom bladene, eller andre gjenstander du har lyst til å bruke i kransen, er vanskelige å feste, har bloggerne råd:

– Dersom du ikke får festet det med hagetråd, lim det fast, men bruk måtehold.

Deres siste tips for å oppnå den perfekte blomsterkransen er å ha en sprayflaske med vann tilgjengelig hele tiden.

– Snitt- og markblomster elsker og trenger vann for å holde seg friske så lenge som mulig, spray dem mye underveis.

Publisert:

Finn mer innhold om: