Fire sneakerstrender i 2019

PRAKTISK FOTTØY: Noen av årets største sneakerstrender er metalliske farger, plattformsåler og inspirasjon fra fjellsko. Foto: Getty Images
PRAKTISK FOTTØY: Noen av årets største sneakerstrender er metalliske farger, plattformsåler og inspirasjon fra fjellsko. Foto: Getty Images

Glem de klumpete sneakersene – det er nye trender som gjelder i år.

De klumpete bestefarsskoene har regjert motebildet de siste sesongene er på vei ut. Men fortvil ikke – det betyr ikke at du må bytte ut det komfortable skotøyet. Joggesko vil absolutt forbli trendy, men det er andre ting som er i fokus.

Her er fire sneakerstrender for 2019:

Borrelås

Hvorfor skal man egentlig gidde å knyte skoene, når man kan ha borrelås isteden? Det spørsmålet har tydeligvis mange skodesignere spurt seg selv, for i år er lissene byttet ut med nettopp det. Det er muligens et stort flashback til barnehagen for mange, men man kommer ikke unna at det er praktisk. Og sparer man to sekunder på vei ut døren om morgenen er det kanskje verdt det?

Sneakers borrelås

Fila-sneakers med borreløs. Foto: Getty Images

Sneakers borrelås

Sneakers fra Fendi med borrelås. Foto: Produsenten

Metallisk

Nå skal sneakersene skinne! Gjerne i sølv, gull og til og med rosegull. Skoene skal synes godt, og være prikken over i-en til antrekket.

Sneakers - metallisk

Metalliske sneakers fra Gucci. Foto: Getty Images

Sneakers - metallisk

Metalliske sko fra Nike hos Naked CPH. Foto: Produsenten

Fjellsko

I høst ble fjellsko noe av det mest trendy du kan sko deg med – og trenden blir nok ikke mindre i 2019. Med Balenciaga i spissen og skoen «Track» er sneakers inspirert av sko du tar på deg på fjelltur hett. Kjennetegn er at gjerne har kraftige såler som tåler en støyt og at de gir god støtte over ankelen.

Sneakers - fjellsko

Balenciaga Track. Foto: Getty Images

Sneakers - fjellsko

Fjellsko fra The North Face hos XXL. Foto: Produsenten

Plattform

Hvis du er ute etter et par ekstra centimeter i høyden, kan denne trenden være noe for deg. Joggesko med plattform-såler er nemlig en av de største trendene innen sneakers i år. Buffalo-skoene er en tydelig inspirasjon, men også mer flatere utgaver er i vinden.

Sneakers -plattforms

Plattform-sneakers fra Nike. Foto: Getty Images

Sneakers -plattforms

Plattform-sneakers fra Gucci hos Nordstrom. Foto: Produsenten

Hvordan var din opplevelse i dag?