Mote

Smykk deg i sesongens fineste bling

NATURLIG GLAM: Inviter naturen og ville dyr til smykkeskrinet i høst – her fra Balmains høst- og vinterkolleksjon. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Smykker er kanskje den enkleste måten gi et antrekk nytt liv på. Et halskjede, en øredobb eller et armbånd og vips: forvandlet antrekk på to sekunder. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Smykker er en tidløs investering – de pynter opp, tilfører et personlig preg, kan fornye et antrekk og kan brukes igjen og igjen. Og igjen. Kanskje du har et smykkeskrin fra du var barn med noe gull og glitter du har glemt, eller en bestemor eller onkel du kan arve noe fra? Smykketrender, som andre trender, går i loop, og mye av det som finnes i sesongens motebilde kan du med stor sannsynlighet finne brukt eller gjemt i smykkeskrinet.

Fra tunge kjeder til natur og symboler – la deg inspirere av disse åtte tendensene fra moteukene om du vil oppdatere smykke-gamet i høst.

1. Formfulle perler

Perlesmykkene som har figurert i motebildet de siste sesongene, ser ikke ut til å være på vei noe sted med det første. Miks perlekjeder med strikkegensere i høst for en fin hybrid.

LAG PÅ LAG: Perler og lenker hos Chanel. FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
TILBEHØR

Sjekk disse norske smykkemerkene

2. Glitrende symboler

Fra krystaller til kors og hjerter – symboler og lykkeamuletter har tradisjonelt spilt en viktig rolle i smykkedesign. I høst har designere som Valentino, Celine og Chanel igjen tatt symbolikken til catwalken med stener, kors og «lucky charms».

TRADISJONELLE SYMBOLER: Kors, perler og stener hos Chanel. Foto: AFP
BLING-BLING: Kaia Gerber for Valentino. Foto: AP

3. Bær naturen

Ville dyr dukker denne sesongen opp på brosjer, halskjeder og ørepynt hos blant andre Balmain, Stella McCartney og Lanvin. PS: Brosjer passer alt – og kan gjøre selv en strikkegenser fit for fest.

DYRISK GULL: Gulldetaljer hos Lanvin. Foto: FRANCOIS GUILLOT/AFP

DYRE-ØRER: Krokodiller i ørene fra Stella McCartney. Foto: AFP

4. En singel dobb

La en ekstravagant øredobb lyse opp i høstmørket. Miks perler, diamanter og anheng i ørene – jo større jo bedre, ifølge blant andre Valentino og Off-White.

GLITTER: Glitrende ørepynt fra Off-White. Foto: AFP

5. Bling-belter

Et smalt smykke-belte, som sett hos Chanel og Celine, passer til alt fra dressbukser til kjoler eller utenpå blazeren. Slike belter finner du garantert brukt, da de som mange andre tendenser, dukker opp i motebildet med jevne mellomrom.

DETALJER: Lenke-belte hos Chanel. Foto: AFP
PYNT ANTREKKET: Ta beltet utenpå genseren, som hos Celine. Foto: AFP

6. Lenker i XL

Lenker rundt halsen eller håndleddet har vært en greie noen sesonger nå, og er dessuten en evig klassiker på smykkefronten. I høst presenterte designerne lenker i large med stor L.

TUNG GLAM: Geometrisk halskjede fra Off-White. Foto: AFP

7. Utsmykkede plagg

Dersom du ikke er en tilhenger av smykker som henger og dingler, passer det deg gjerne bedre med litt bling på plaggene? Da er det jo fint at det er en av høstens mest markante smykketrender. Se til Hermès, Bottega Veneta og MiuMiu for inspirasjon.

UTSMYKKEDE PLAGG: Genser med sølvlås fra Hermès. For øvrig samme type lås-design som brukes på Hermès Birkin Bag. Foto: AFP
TILBEHØR

Hasla-søstrene om smykkemerket

8. Tung choker

Tykke metallsmykker, tenk typisk greske smykker, har funnet veien til i motebildet igjen. La deg inspirere av Balmain, Proenza Schouler og Chloè.

TYKK: Gigi Hadid for Proenza Schouler. Foto: AP

Følg @MINMOTE PÅ INSTAGRAM for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    Høstmote 2020: Kåpene vi vil kle oss i nå

  2. NYHETER

    Oslo-butikk vil hylle norsk smykkekunst

  3. TILBEHØR

    Hasla-søstrene gjorde helomvending

Relaterte artikler

KLÆR

Stor guide: Årets sommertrender

KLÆR

AW22: Alt du må vite fra moteukene

MOTE

Mote: Tendenser for 2021

TILBEHØR

Hasla-søstrene gjorde helomvending

TILBEHØR

Motebransjen har talt: Crocs er trendy

TILBEHØR

Ida Nilsen mot drømmen om eget smykkeunivers

TILBEHØR

Norske merker lager «design»-ansiktsmasker