Smykker i julegave: Den ultimate trendguiden til menn

smykkertopp

Glem det lille settet med matchende øredobber og halskjede med hjerter på. Her er ti smykkemerker enhver fashionista vil glede seg over.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
smykkertopp

Foto: @nataliemariejewellery

smykkertopp

Foto: @janekoenig

Å få smykker i gave er selvsagt hyggelig uansett - men for en litt over snittet smykkeglad kjæreste, skal det ikke så mye til får å imponere litt ekstra. Ikke trenger det å koste et femsifret beløp heller, heldigvis.

MinMote har laget en liten smykkeguide med ti merker du ikke finner i alle gullsmeder, og som derfor skiller seg ut. Kanskje du finner litt gaveinspirasjon?

Hasla x C.L.E.A.N

untitled link

Er det noe vi liker, så er det når norske designere gjør noe som er både bra og innenfor rekkevidde prismessig. Akkurat dét har smykkemerket Hasla gjort i samarbeid med klesdesigneren Chrisitna Ledang. Utrykket er ikke for den sarte - vi snakker kraftige og maksimalistiske smykker, inspirert av 70- og 80-tallet. Perfekt til kjæresten som liker store, luksuriøse og iøynefallende smykker.

Priser fra 900 - 4500 kroner.

MANN

Slik pusser du skoene dine

Jane Kønig

Danske Jane Kønigs håndlagede smykker er morsomme og lekne - og i den nedre prisklassen i smykkesegmentet. Likevel står der ikke noe tilbake på utseendet - her finner du noe for de fleste. Legg særlig merke til anhengende som kan hektes på halskjeder og armbånd. Faller det i smak, kan du kjøpe et nytt anheng neste gang, som kan settes på samme smykke som en samling.

Priser fra cirka 375 for et anheng, til 2500 for en av de dyreste ringene.

Sko topp
MANN

FIRE FINE DRESSKO TIL UNDER TUSENLAPPEN

Raphale Canot

At franske kvinner er kjent for sin stil er ikke noe nytt - og noen av dem lager i tillegg fantastiske smykker. Én av dem er Raphaele Canot, som etter nesten 20 år i smyekkebransjen har blitt kjent for å lage råeksklusive smykker med en ny, vågal vri. Særlig kjent er hun for signaturdesignet «OMG!» - et par kysselepper som går igjen på alt fra ulike ringer til øredobber og halskjeder.

Priser fra drøye 8000 for noen av ringene til 45.000 for tingene med diamanter og 18 karat gull.

hostjakker_0
MANN

HØSTJAKKENE SOM BLIR MED DEG LIVET UT

Mumbai Stockholm

Og mens vi er inne på smykker i det øvre prissegmentet, har våre svenske naboer også noe å bidra med. Dette er håndlagede smykker med diamanter i de vakreste farger, og Instagram-kontoen alene er avhengighetsskapende for en smykkeelsker. Designerne kan også gjøre om dine gamle smykke på forespørsel.

Priser fra 1500 kroner for et anheng, til 5000-25.000 for diamantringene.

Pønt

untitled link

Tilbake i Danmark lager Lone Kejser morsomme smykker under merkenavnet Pønt. Smykkene er enkle, og passer til en minimalistisk stil; tynne gullkjeder til både halsen og håndleddet, delikate gullringer med én enkel perle - eller ikke noe i det hele tatt - og øredobber som ikke skal matche.

Priser fra 499 til drøye 4200 kroner.

Luv Aj

Los Angeles-baserte Luv Aj kombinerer en bohemsk vintage-look med mer rocka elementer. Ringene er til for å stables på hverandre, og kommer derfor gjerne i sett på seks - og store statement-øredobber er også en viktig del av kolleksjonen.

Priser fra 490 kroner til rundt 1500 for hovedkolleksjonen, mens «fine jewellery»-kollkesjonen går opp til rundt 6000 kroner.

Natalie Marie Jewellery

Litt i samme stil som Mumbai Stockholm, er Natalie Marie Jewellery håndlagede smykker fra Sydney. Smykkene er en kombinasjon av såkalt «fine jewellery» og trender, og passer godt til en litt bohemsk stil. Merket har også ringer som egner seg spesielt til forlovelse eller gifteringer, til både ham og henne.

Priser fra rundt 1500 kroner for en enkel ring i 9 karat gull, til opp under 15.000 kroner for ringer med sorte og hvite diamanter og 14 karat gull.

Neva Oslo

untitled link

Neva Oslo lager personifiserte armbånd med bokstaver i 18 karat rosegull. Bokstaven kan du få festen på en gullenke, eller et bånd av japansk silke i et utvalg farger, som er så delikat at det passer like bra til barn som voksne.

Priser fra 1290 kroner.

Monsieur Paris

untitled link

I Frankrike lager også Monsieur Paris de lekreste gullsmykkene, til deg som er på jakt etter noe helt spesielt. Alt fra håndlagede, delikate små ringer, til store armbånd med glitrende stener på. Til kjæresten som elsker Paris!

Priser fra rundt 650 kroner til rundt 12.000 kroner.

Publisert: