Nå skal øret ditt styles

DET LILLE EKSTRA: Den talentfulle artisten Miley Cyrus er ofte å se med superkul ørestyling – både på rød løper og til hverdags.

Her er ekspertenes tips og triks til hvordan du kan gjøre ørene om til et skikkelig mote-statement.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Er det en ting vi har lagt merke til både på Instagram og den røde løperen, er det ørestyling.

Ja, du leste rett. Nå har det seg nemlig slik at det er ørene som skal styles! Ørestyling er det hotteste på smykkefronten om dagen, og har tidligere blitt omtalt av Glamour som moteverdenenes rebelske arvtaker til tatoveringer.

Flere av superstjernene har stylet ørene sine til nærmest perfeksjon, og vi kan ikke annet enn å la oss inspirere. Bare se her:

Personlig preg

Men det er ikke bare i Hollywood trenden har fått fotfeste.

Daglig leder ved Posh piercing i Oslo, Cecilia Kristensen, sier det mest positive med ørestyling er hvor personlig det blir. Salongen har stylet ørene til flere profilerte influencere den siste tiden.

– Man styler øret etter smak, stil og anatomi, så det blir veldig personlig. Mange kommer inn med et bilde og vil ha helt likt, men det er ikke sikkert det går. Vi må være sikre på at stil og anatomi passer hver enkelt person.

Hun forteller at piercinger i dag har en helt annen effekt enn det hadde tidligere.

– Da jeg begynte i 1997 skulle det provosere, være stort og synlig, men slik er det ikke lenger. Det vi driver med er mer feminint, smått og minimalistisk.

– Er det en spesiell piercing som trender om dagen?

– Conch og tragus er på vei oppover igjen, sier hun til MinMote.

Conch, eller konkyliepiercing som den kalles på norsk, er piercingen som sitter på den indre delen av øret, som vist her:

Tragus, som Kristensen også ser en økt forespørsel etter, er piercingen som sitter på den lille flippen foran øreinngangen.

POPULÆR: Tragus-piercingen, som sitter foran øreinngangen er en populær gjenganger, ifølge Kristensen. Influencer Hanna-Martine Slåttland Baller er blant de som har omfavnet trenden.

– To om gangen er et fint utgangspunkt

Om du får lyst til å gi øret ditt en skikkelig makeover med det samme, sier Kristensen at det er fullt mulig å ta flere piercinger i løpet av én og samme time, men at man bør være klar over at helbredelsesprosessen vil ta lenger tid.

– Man bør være obs på at jo flere piercinger man tar samtidig, jo mer hovent blir det. Det hender vi tar 8–9 av gangen, og det går bra, men da er det viktig å kjøle ned øret. Folk kommer jo fra andre steder, og da er det klart de vil at det skal gå fort. Men jeg anbefaler å ta det over tid. To piercinger om gangen er et fint utgangspunkt.

Og hvis du lurte på om det er mulig å ta i begge ører på samme dag, så er det ifølge Kristensen ikke noe problem, så lenge du er komfortabel med å sove på ryggen.

– Sov på bakhodet, og så anbefaler vi å sove med sånne «Princess Leia-dotter», sier hun til MinMote.

SOVESVEISEN: Dekk til ørene og sov på ryggen etter ørepiercing i begge ører, råder eksperten.

– Hvilke råd har du til de som ønsker seg ørestyling?

– Bli inspirert! Se hva som finnes. Ofte tror man at man vil ha noe fordi man har sett én person, men når man ser alle mulighetene som finnes, så åpner en ny verden seg. Gå inn og se på alle muligheter, og finn din personlige stil.

DRØMMEKOMBO: Vi digger denne kombinasjonen av ringer og hengende kjede.

Løft piercing-gamet!

Influencer og moteprofil Nnenna Echem mener antrekket ikke er komplett uten smykker, og mikser gjerne ulike materialer og farger. For henne startet ørestylingen med at bestemoren tok hull i ørene hennes som liten, og siden har det ballet på deg.

– Jeg blir aldri lei av å ta piercinger og får alltid lyst til å ta nye. Litt sånn som de som tatoverer seg, haha.

Hun sier til MinMote at hun henter inspirasjon fra blant annet Instagram, venner og moteverdenen. Men til tross for en «unormalt stor» smykkekolleksjon, skifter hun ikke ut smykkene hver dag.

– Jeg pleier som regel å ha samme hver dag, og skifter når jeg føler at jeg har blitt lei. Kanskje fire ganger i året! Det er ikke så veldig ofte.

Hennes beste piercing-tips er å være nøye med rensing i ettertid, og ha det gøy med materialer.

– Vær flink under healing-perioden med å rense øret, så man slipper å ha en kjip periode med infeksjoner. Ellers vil jeg si at det å mixe både gull, sølv og litt farger løfter piercing gamet!

La deg inspirere

Trenger du litt ekstra inspirasjon til hvor mye kul ørestyling som finnes der ute? Her er et par ørestylinger vi gjerne lar oss inspirere av. Beyoncé er alltid raskt ut med de siste trenden, og allerede i 2017 var stjernen på ballen med ørestyling. De store øreringene gjør seg perfekt med det oppsatte håret og den naturlige sminken.

Vi elsker kombinasjonen til Zoë Kravitz.

Legg merke til hvordan Keke Palmer mikser diamanter, studs og ringer.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: