Fem utenlandske kjeder vi vil ha til Norge

Toppobj

Selv om Norge begynner å ta seg opp shoppingmessig, mangler vi enda noen ikoniske butikker for å ta opp konkurransen med Sverige og Danmark.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Toppobj

Se ytterligere informasjon lenger ned i saken.

Toppobj

Se informasjon om merke og pris lenger ned i saken.

Toppobj

Se informasjon om merke og pris lenger ned i saken.

Toppobj

Se informasjon om merke og pris lenger ned i saken.

Joda, litt av moroa ved å være på shopping i utlandet er at du får tak i ting «ingen» andre har hjemme. Samtidig veier irritasjonen over at vi må ta til takke med H&M og Zara, tyngre. Det er ikke det samme å nettshoppe, og flere av yndlingsbutikkene våre i utlandet shipper ikke til Norge.

KLÆR

Dette er sesongens hotteste luer

Her er fem kjedebutikker vi gjerne vil se i Norge snarest!

1. Topshop

Topshop Unique

Topshop Unique. Foto: Getty Images

Topshop Unique

Topshop Unique. Foto: Getty Images

Topshop Unique

Topshop Unique. Foto: Getty Images

Topshop Unique

Topshop Unique. Foto: Getty Images

679,-
Gå til butikk

Trenger vi å si mer... Gigantkjeden har klær for alle stiler, alle lommebøker og ikke minst alle størrelser. Med et varelager som oppdateres hver uke og en eksklusiv underlinje med klær i luksuskvalitet, er Topshop akkurat det vi mangler på det norske markedet. Da Topshop Unique viste frem vårsesongen under New York Fashion Week tidligere i sesongen, var det stjerneskuddet Bella Hadid som ledet an.

Les også: Seks kule vinterjakker vi elsker

Den britiske kjeden var på nippet til å flytte inn i Karl Johan i 2011, men ble stoppet av en bitter navnestrid med en kjøpmann i Bergen som hadde rettighetene til navnet i Norge. Ah...

DIGGE: Det klassiske skinnmerket Minnetonka har designet en helt egen kolleksjon for Opening Ceremony. Saueskinnsmokasiner, ca 700 kroner. Foto: Produsenten
KLÆR

Her gjør du designerkupp på nett

2. Opening Ceremony

Yndlingbutikken til amerikanske it-jenter som Leandra Medine, Whitney Port og Olivia Palermo tilfører shoppingopplevelsen det lille ekstra. Ukjente merker blandet med klassiske plagg som aldri går av moten gjør den amerikanske kjedebutikken til alt annet enn kjedelig. Kjeden har tradisjon i å teame opp med kjente merker og la de designe eksklusive kolleksjoner kun for Opening Cermony. La oss si det sånn; Opening Ceremony har drømmeplaggene du ikke visste at klesskapet ditt manglet.

Les også: Active Brands gjør millionsuksess på norsk fritidstøy

3. Abercrombie & Fitch

Selv om denne butikken kanskje ikke er det hotteste lenger er A&F den beste kjeden for basisklær som t-skjorter, olabukser og shortser. Abercrombie & Fitch har blitt en fast destinasjon for mange når man er ute og reiser, og det er kanskje ikke så rart med tanken på de kjekke modellene som ønsker deg velkommen i døren, den karakteristiske parfymelukten som fyller butikken, samt den kule butikken på maks volum. Dessuten har A&F slått seg ned i Stockholm og København, så Oslo må jo være nestemann ut? (Ønsketenkning...)

VELKOMMEN INN: Nøye utvalgte mannlige modeller ønsker deg velkommen når du entrer en Abercrombie & Fitch-butikk. Foto: Getty Images

4. Intermix

Til tross for at øvre del av Karl Johan begynner å fylle seg opp med luksubutikker, er det få som slår den amerikanske kjeden Intermix. Butikken spesialiserer seg på populære, unge designerne, men har er bredt spekter av etablerte, europeiske merker også - Chloé, IRO, Malene Birger og BLK DNM for å nevne noen. Følg @intermixonline på Instagram for behind the scenes-bilder, morsomme motesitater og små videointervjuer.

5. Urban Outfitters

Dette er kjedebutikken som har alt. Spesielle klær med fine mønstre, plagg som er redesignet, gamle vintageskatter som ingen andre har, interiørartikler som bilder, tepper, vaser og fine motebøker. Prisene er forholdvis lave, men stiger når det er snakk om møbler og designsamarbeid kjeden har fra tid til annen. Vi får nøye oss med å handle i nettbutikken foreløpig.

Les også: Shopping på nett: De beste nettbutikkene for klær og sko

Urban outfitters

Jakke fra Urban Outfitters. Foto: Produsenten

Urban outfitters

Lampe fra Urban Outfitters. Foto: Produsenten

750,-
Gå til butikk
Urban outfitters

Teppe fra Urban Outfitters. Foto: Produsenten

980,-
Gå til butikk
Urban outfitters

Sko fra Urban Outfitters. Foto: Produsenten

2000,-
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: