Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Edgy, elegant og trendy: Vårens fineste perletilbehør

front

Perler er ikke lenger forbeholdt sofistikerte og konservative stiler, men er derimot et av vårsesongens aller hotteste tilbehør. Vi har plukket ut de fineste perlesmykkene i butikk nå, og forteller deg hvordan du enkelt kan style dem.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
front

LEKKERT: På vårvisningen hos Chanel ble det presentert klassiske perler både som armbånd, øredobber og armbånd. Foto: Getty Images

front

Sjekk lengre ned i saken for info om merke og pris. Foto: Produsenten

Perler er noe av det mest klassiske tilbehøret du kan ha. Enten om det er et kjede, øredobber eller armbånd. De siste årene har det dukket opp flere spennende vrier på det sofistikerte tilbehøret, og uttrykket er mer minimalistisk og edgy enn tidligere.

Les også:10 ting du ikke visste om Chanel No. 5

EKSPERT: Redaktør i Vixen, Ida Einarsdottìr. Foto: Privat

- Perler er ikke lenger forbeholdt bestemødre eller vestkantungdom, nå skal også fashionistaene ha det. Men glem klassiske perlekjeder og søte perleøredobber - gå heller for den mer edgy stilen med studs i ørene, «chockers» og enkle armbånd, tipser moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Einarsdóttir og legger til:

- På catwalken har vi sett det i flere omganger - fra Chanel og Lanvin, til den mer «faux» piercing-orienterte trenden hos Givenchy i Paris.

Slik styler du

Fjorårets store snakkis var Dior-øredobbene med perler på begge sider, og vi viste dessuten hvordan du enkelt kunne lage dem selv.

Under moteuken i Paris som avsluttes denne uken, var det perletilbehøret hos Givenchy som vakte mest oppsikt. I tillegg til at modellenes hår var stylet med tynne krøller klistret til pannen, hadde de ansiktene fulle av perler. Både på kinnene, rundt halsen og i ørene var det det klassiske tilbehøret som dominerte.

PERLEBONANZA: På motevisningen til Givenchy denne uken, var det perler som mildt sagt stod i sentrum. Foto: Getty Images

Kombiner med skinn og denim

Kjendisstylist og moteblogger Hedda Skoug mener vårens hotteste tilbehør bør styles på en utradisjonell måte.

- Perler står sterkt i motebildet og kan brukes på alle mulige måter denne sesongen og faktisk utover høsten også. Mitt favorittilbehør er uten tvil perleringen - gjerne med spisse og annerledes design. Se etter spesielle smykker med utradisjonelle detaljer som nagler, piercinger og «ear cuffs», sier Skoug til MinMote.

øredobber

Earcuff fra River Island hos nelly.com. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
øredobber

Øredobber fra Accessorize. Foto: Produsenten

60,-
Gå til butikk
øredobber

Øredobber fra nelly.com. Foto: Produsenten

69,-
Gå til butikk

Når det gjelder antrekk mener stylisten du bør kombinere slitesterke og røffe stoffer til.

- Bruk gjerne denim og skinn for å balanserer det søte uttrykket perler ofte gir, tipser hun.

EDGY: Da motehuset Lanvin presenterte vårens trender på catwalken, var det edgy perler som stod i sentrum. Foto: Getty Images

For at perletilbehøret ikke skal bli for konservativt og «preppy» har Vixen-redaktøren følgende tips:

- Style perler med sesongens 90-talls gatemote med enkle jeans, t-skjorter og sneakers for en kul, trendy og oppdatert look - eller glam opp den sporty trenden med en kul perlestud. Små silkeskjerf er blant sesongens hotteste tilbehør og trenger ikke perlekjeder, men heller røft perletilbehør som en kul kontrast, forteller Einardottìr til MinMote.

For at det ikke skal bli for mye av det gode vil vi anbefale å gå for enten et par øredobber, en «earcuff», et smykke eller en ring.

Her er våre favoritter i butikk nå:

ringer

Ring fra Back hos nelly.com. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
ringer

Ringer fra Pieces hos nelly.com. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk
ringer

Ringer fra Mango. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
ringer

Ring fra Chloé. Foto: Produsenten

1800,-
Gå til butikk
perler 1

Kjede fra Weekday. Foto: Produsenten

120,-
Gå til butikk
perler 1

Kjede med detaljer på ryggen fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
perler 1

Armbånd fra Sumisura hos miinto.no. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: