Elsket og hatet: Uggs gjør comeback

COMEBACK: De mye omtalte skoene er blitt trendy igjen.

Moteprofilene har lagt sin elsk på de gamle skoene, men også noen nye varianter som tar av på sosiale medier.

Malin Gaden
Publisert:

Mange har et forhold til den brune, litt runde, avslappede vinterskoen. Noen forbinder den kanskje med en stilperiode på videregående man ikke er fullt så stolt over, mens andre ser på skoen på det ultimate tilbehøret til kosedressen.

Skoene fra Ugg er både elsket og hatet, og har blitt tatt inn og ut av motebildet. Nå er de tilbake igjen.

I NEW YORK: Skuespiller Keke Palmer kombinerte sine komfortable sko med et matchende denimsett i svart.

Den siste tiden har både kjente fjes og mannen i gaten omfavnet den mye omtalte skoen nok en gang.

Men det skal sies, ofte sender merker ut gaver til influencere og andre kjente fjes, som deretter legger det ut på sine kanaler og plutselig har man en trend gående! Det er ingen tvil om at det australske merket har gjort en god markedsføringsjobb den siste tiden, men det er ikke bare «spons» som har gjort at skoen har kommet seg opp og frem igjen.

TRENDSETTER: Begge Hadid-søstrene får gjerne fart på trendene, og du skal ikke se bort ifra at Gigi (bildet) er blant dem som har gjort at Uggs er blitt mer populært.

Under pandemien var det komfortabel stil som sto på listen. Etter at vi kom ut av den nokså grå perioden, var det glitter og glam som sto på menyen. Men komfortable plagg er selvfølgelig ikke lagt helt på hyllen, og nå som vi nærmer oss noen kalde måneder med stormskritt, er det kanskje ikke kjempeoverraskende at akkurat denne skoen gjør comeback.

Høsten er jo tiden for å pakke seg inn myke, deilige plagg og komfortable sko.

Stine Nibe Ravneberget, motejournalist i Melk & Honning, sier til MinMote at komfort nok har noen med comebacket å gjøre.

– Mange har en forkjærlighet for komfort. For en drømmende tilværelse å gå rundt i det som føles som tøfler hele dagen!

Også Nibe Ravneberget sier mange har dette elsk/hat-forholdet til skoene.

– La oss være ærlige: De er jo ikke akkurat særlig pene, sier hun og fortsetter:

– Likevel ble de sett på alle it-jentene på 90- og tidlig 00-tallet. Og siden denne perioden er tilbake, er det ikke noen stor overraskelse at Uggs trender. Denne gangen med platå! Om de blir stiligere med dét, er jeg mer usikker på.

Som Nibe Ravneberget er inne på: Det er en noen ulike varianter av skoen som trender akkurat nå. Blant annet Uggs med plattformsåle eller en tøffelvariant med kontrastkant.

Disse skoene er faktisk blitt så populære at de er blitt utsolgt flere steder, og skoene har en prislapp på rundt 2000 kroner. Influencer Eva Gutowski tok til TikTok for å vise frem sitt siste kjøp, nemlig et par av tøflene med kontrastkant, og viste også sine syv millioner følgere hvordan hun stylet dem.

Vi har også sett at skoene er blitt stylet med mer formelle plagg, som dressbukse og blazer. Den norske moteprofilen Linnea James valgte å bruke sine avslappede sko sammen med en hvit dress, en hvit T-skjorte og noen kule solbriller, mens Kenya Zinzi Brown gikk for en mer sommerlig look med bare ben, blazer og hvit skjorte.

Hva tror du? Blir det å ta turen bakerst i klesskapet og grave frem de gode, gamle skoene? Det gjenstår å se.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: