Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Dette er superhot nå: Slip-in sandaler med fuskepels

FURRY FRIENDS: Sandalene med fuskepels fra Puma Fenty by Rihanna har blitt spredt til massene i sommer. Foto: Getty Images

Sandalene med fuskepels tar over Instagram. Norske moteprofiler mener trenden varer langt utover høsten også. 

Malene Emilie Rustad
Publisert:

Du har sikkert sett dem de siste årene på moteeliten, it-jenter og bloggere. Men denne sommeren har det tatt helt av.

Slip-in sandaler med fuskepels virker å være overalt om dagen - på sommerens festivaler, på moteuker og på Instagram, selvsagt. Rihanna har allerede sluppet flere kolleksjoner med fuskepels-slippers for Puma og Gucci fortsetter med sine uendelige varianter av loafers og sandaler med loddent fôr.

Moteekspert og redaktør, Ida Elise Einarsdottìr. Foto: Privat

– Det har tatt helt av

Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør av Vixen, mener at Rihanna har gjort de spesielle sandalene kule for allmennheten.

– Store motehus som Céline og Chloé var først på ballen med sandalene i 2013. Så kom de for fullt i fjor høst med Gucci sine loafers. Med Rihannas kolleksjon med litt enklere sandaler for Puma, har de nådd ut til et bredere publikum. Nå har de tatt helt av, sier Einarsdottír.

TILBEHØR

Ti par sneakers du vil gå i nå

– H&M slapp for eksempel noen helt enkle sorte til bare 149 kroner. Jeg dro for å kjøpe dem, men de var allerede utsolgt, sier Einarsdóttir.

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

– Det er jo rart med pels på skoene, men nå har vi akseptert det og blitt vant til det. Mange har glede av de nå, de er jo svært Instagram-vennlige, sier Einarsdóttir.

– Hvordan styler du dem nå om sommeren?

– Det er som er gøy med disse sandalene er at de kommer i så mange ulike varianter og kan passe ulike personligheter. Trender eksisterer side om side, så det er mange måter å style på. Jeg synes de er like fine til bukser og til kjoler, som til hverdag og til fest, sier Einarsdóttir.

– Varer de til høsten eller er det en flopp?

– Trenden fortsetter absolutt utover høsten. Vi kommer til å se flere ulike varianter med pels og fjær under de kommende moteukene.

Einarsdóttirs råd er å sikre seg noen nå, slik at du har de utover høsten.

– Badesandalen vil gå ut, men en tøffelversjon, tilsvarende Gucci sine kommer til å fortsette. Vi vil også se flere med broderier, ulike mønstre og høye hæler med åpen tå. Jeg anbefaler tøffelversjonen, de kan du ha i veska. Og selvfølgelig de med falsk pels, ekte pels er ikke en nødvendighet.

MinMote.no - Norges største moteside
Furry sandals

Sandaler fra H&M

249,-
Gå til butikk
Furry sandals

Sandaler fra Puma

846,-
Gå til butikk
Furry sandals

Sandaler fra Zara

299,-
Gå til butikk
Furry sandals

Sandaler fra H&M

199,-
Gå til butikk

Kule og behagelige

Moteprofil Celine Aagaard bak envelope.no har allerede skaffet seg to par og mener at Gucci sine loafers har hatt en stor påvirking til trenden.

– Vi så en tendens til denne trenden i fjor, men nå har de jo tatt helt av. Det er absolutt en av de hotteste sko-trendene denne sommeren. Det er et stort pluss at de i tillegg er behagelige, sier Aagaard til MinMote.

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Aagaard anbefaler å bruke sandalene til jeans med sleng og andre avslappede antrekk.

– Noen ligner mer på tøfler enn andre og passer kanskje best inne, på en veranda eller ved bassenget, men flere er kule å style til en avslappet look. Gjerne jeans med sleng i ekte 70-tallsånd. Gå for et par sorte litt mer nøytrale sandaler eller velg noen i sommerens farger som er rosa og oransje, sier Aagaard.

Publisert: