Mote

Skate-skoene er tilbake i motebildet

SKATESKO: Kristen Stewart gikk på premiere i disse skoene under filmfestivalen i Cannes. Foto: Getty Images

NEW YORK (MinMote) Noen sko blir klassikere av en grunn. Nå er Vans hot igjen!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Som om ikke 90-tallet var tilbake i motebildet for alvor (hei chokers og spaghetti-stropper) er det nå en ny trend som nærmest har stått opp fra de døde hos fashionistas verden rundt: Nemlig skate-skoen.

KLASSIKER GIR EDGE: Denne skoen fra Vans omfavnes av fashionistas, her sett på Gilda Ambrosio under moteuken i Paris. Foto: Getty Images

Jepp, du husker riktig. Den litt klumpete hverdagsskoen som regjerte på slutten av 90-tallet. I New York popper den opp i butikk etter butikk, og tar man seg en gå-tur i byen ser man stadig noen som sverger til skateskoen.

Kanye-feber i Oslo: Skoene utsolgt på minutter

Alexander Wang var blant designerene som viste skatesko på catwalken for sin vår-sommer 2016-kolleksjon og stilen har allerede nådd den røde løperen.

Bare se på Kirsten Stewart som rocket skatesko fra Vans på filmfestivalen i Cannes (riktignok etter å først ha gått i skyhøye heler fra Loboutin).

Hun dro like gjerne på med kjole fra Chanel og det som ser ut som litt slitne skatesko.

Få også med deg: Derfor er Stan Smith-skoen «overalt»

SJELDEN KOMBO: Det er ikke ofte vi får se luksusantrekk fra Chanel kombinert med slitte skatesko, som Kristen Stewart gjør her. I sommer er nettopp denne typen sko noe av det mest trendy du kan ha på føttene. Foto: Getty Images

I lang tid (til trender å dømme) har et par et par hvite box-fresh sneakers vært noe av det mest moteriktige du kan ha på føttene.

TILBAKE: Vans SK8-HI hos Zalando.no. Pris 749 kroner. Foto: Produsenten

Vi har ingen planer om å legge de hvite joggeskoene på hylla riktig enda, men vi er alltids klare for å ta det et skritt videre.

Les også: Fem par joggesko som aldri går av moten

De ujålete skateskoene er fremdeles behagelige å gå med (et must i New York!) og de kan gjøre for eksempel en kjole casual og kul på et blunk.

Går du for den klassiske Vans-skoen gir den deg også et lite snev av rock’n’roll. Både Gigi og Bella Hadid er blant andre sett i skatesko i en perfekt athletisure model-off-duty-look.

Sneakers krever vedlikehold: Slik holder du dem hvite

untitled link

Det er særlig den gode, gamle SK8-HI skoen fra Vans som gjør seg bemerket i motebildet, men også mange andre har kastet seg på trenden. Skoen fra Vans ble introdusert allerede i 1978, men holder koken enda.

Tøyskoen med gummisåle er kanskje først og fremst forbundet med skatere og surfere, men ifølge Elle er dette den nye it-skoen à la Adidas Stan Smith.

Om du har spørsmål eller innspill må du gjerne bruke kommentarfeltet under saken, eller sende meg en e-post. Vil du se mer av min hverdag i The Big Apple? Følg meg gjerne på Instagram under brukernavnet @ELISEALEXX.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Les også

  1. NYHETER

    Skogigant saksøker Ivanka Trump for plagiat

  2. KJENDIS

    Pippa Middleton stjal showet på tribunen - stjel stilen

  3. NYHETER

    VG-lista: Sophie Elise kom på rød løper med falske fregner

Finn mer innhold om:

  1. Sko

Relaterte artikler

TILBEHØR

Er boksesko høstens store trend?

TILBEHØR

16 sneakers som trender nå

KLÆR

De ti største trendene fra 2010-tallet

TILBEHØR

Ekspertene: Disse sneakers-trendene gjelder nå

NYHETER

Jenny Spetalen på rød løper i Cannes

TILBEHØR

Dette er skoen motebransjen elsker

KLÆR

Ti ganger jumpsuit så bedre ut enn kjole