00-tallstilbehøret ruler i vår

COMEBACK: Bella Hadid med 2000-tallsinspirerte briller på catwalken i Milano denne uken. J. Lo med episke «Fly bitch»-solbriller i 2001.

Motehusene mener det er på tide å gjenopplive gamle skatter – vi ser tilbake med skrekkblandet fryd.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Y2K-bølgen har herjet en god stund allerede, og det ser ikke ut til å gi seg med det første. I vår er tilbehøret vi forbinder med tidlig 2000-tallet det mest trendy du kan toppe antrekket med.

Her er fem throwback-trender verdt å merke seg:

KLÆR

Hva er greia med Y2K?

Store solbriller

Var du så kul at du kjøpte et par sylfrekke Dior-briller i 2005? Da kan det være at de kan få bein å gå på i bruktmarkedet nå, dersom du ikke føler deg helt hjemme i stilen lenger. Både Balenciaga og Acne Studios viste store briller som nærmest dekker hele øyepartiet på sine catwalker.

THATS HOT: Paris Hilton med råfrekke Dior-briller i 2005 på MTV Video Music Awards.
2022-VERSJONEN: Balenciaga viste briller i lignende form på catwalken for våren og sommeren 2022.

Platåsko

Vi må si at vi husker litt tilbake med skrekk til den gangen vi humpet rundt på Jeffrey Campbell-sko, altså sko med heeeeftig plattform og høy hæl. Luksusmerket Yves Saint Laurent har vist på catwalken at de igjen har troen på den skyhøye plattformsandalen, og kjendisene har allerede omfavnet platåskoene fra Versace.

Vi sender en liten bønn til alle ankler som må tåle denne skotrenden.

DRØMMEGJENGEN: Spice Girls var pådrivere for platå. Her er de i 1997.
PÅ TÅ HEV: Under Yves Saint Laurents visning for våren og sommeren 2022 skilte heftige platåsko seg ut. Disse har vi senere sett på mange moteinfluencere.
PLATÅSKOENS COMEBACK: Stjernene har lagt sin elsk på skyhøye plattformsko. Her er Addison Rae.

Gladiatorsandaler

Vi har allerede nevnt det. Gladiatorsandaler ser ut til å gjøre et comeback på motefronten det kommende året. Vi må si at vi ser tilbake på bildene fra det glade 2000-tall med litt blandede følelser, men du skal altså slettes ikke se bort ifra at skoene blir å se når gradene stiger.

FULL GLAM: Artisten Brandy under MTV Video Music Awards i 2002. Paljettkjole og gladiatorsandaler? Som hånd i hanske i 2002.
MODERNE VERSJON: Valentino viste hvordan gladiatorsandalene kan brukes i 2022.

Bodychains

Lave jeans, partytopp og bodychain, det kunne ikke bli bedre rundt årtusenskiftet. Og jammen ser vi ikke at alle de tre partykomponentene har fått fotfeste på catwalken denne sesongen også.

DEN GANG DA: Christina Aguilera med midjesmykke i år 2001.
DETALJ: Nelly Furtado med midjebelte i 2001 – kunne like så godt vært 2022.
NÅ: På Versace-catwalken var bodychains en essensiell del av stylingen.

Choker

Ifølge Vogue bør man ta en titt i smykkeskrinet fra 90-tallets store trendsmykke: chokeren. Magasinet skriver at det ventes en skikkelig oppsving for dette halssmykket. Årets utgave trenger ikke nødvendigvis være svart skinn, men smykker som sitter tett rundt halsen er en vårtrend å merke seg.

GJENG: Mel B (t.v.) i Spice Girls var en fan av chokeren i 1999.
MODERNE VERSJON: Supermodell Natalia Vodianova utenfor Chloes visning i 2021.

String over buksekanten

Det er alltid gøy når trender vi husker så godt gjør comeback, men vi vet ikke helt om vi er klare for det å vise synlig G-streng over bukselinningen igjen. Men hvem vet?

Bukser med lavt liv har et megacomeback, og det synlige undertøyet følger. Det gjør også cut-out-detaljer som kan minne om den synlige stringen – til og med Chanel har latt seg inspirere.

MOTEIKON: Britney Spears hadde flere antrekk hvor stringen var synlig, eller det var cut out-detaljer som her i 2000.
NÅ: Til og med hos Chanel var stringen synlig som en del av stylingen.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: