Syv norske smykkemerker som pynter deg i sommer

smykker

Få kombinasjoner er finere enn glitrende smykker mot solkysset hud.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
smykker

_idanilsen

Et smykke kan løfte ethvert antrekk, og passer perfekt både til et enkelt sommerantrekk og badetøyet. Vi har laget en liten liste med syv norske smykkedesignere som du bør sjekke ut enten du foretrekker ringer, øredobber eller fotlenke. De har hvert sitt unike uttrykk – noen minimalistiske, andre maksimalistiske – men felles for dem alle er at syv smykkemerkene er basert i Norge. Dessuten har flere av smykkemerkene bærekraft i fokus.

Glitrende materialer, skjell og perler i ulike fasonger og størrelser preger sommerens smykketendenser - også hos de norske merkene.

Annie Berner

Annie Berner står bak smykkemerket av samme navn. Alle produkter er håndlaget i Norge – mesteparten fra resirkulert materiale.

Hasla Jewelery

Søstrene Gunnhild og Anne Hasla driver smykkemerket Hasla Jewelery. De inspireres av naturen og alle smykker lages av resirkulert sølv, med et mål om at de kan vare for alltid.

Smykkene fra det Oslo-baserte merket, Spustova, tideligere Neva Oslo, designes av Zuzana Spustova i Oslo, og blir håndlaget i Italia. Flere av merkets smykker er «made to measure» for hver enkelt kunde.

Spustova

TILBEHØR

Slik holder du ringen smittefri

Diawene

Søstrene Haddy og Aissatou Ceesay designer smykker inspirert av deres røtter i Senegal og Gambia. De kombinerer skandinavisk minimalisme og vestafrikansk håndverk.

Pearl Octopuss.y

Designer Cathrine Boerter står bak Pearl Octopuss.y, som består av eksentriske og maksimalistiske smykker.

Ida Nilsen

Alle Ida Nilsens smykker er bærekraftig produsert med resirkulert materiale. Den Oslo-baserte smykkedesigneren har en forkjærlighet for naturlige perler og stener, og har celebre kunder som skuespiller og modell Khadijha Red Thunder.

Poplin Jewelery

Poplin ble startet våren 2020 av venninnene Martine Bjørge Bastrup og Mari Hedemark. Begge har over ti års erfaring fra gullsmedbransjen, og designer smykker i forgylt sølv med naturlige stener og perler.

TILBEHØR

Slik holder du ringen smittefri

Crystal Haze

Kolours

A post shared by KOLOUR'S JEWELRY (@koloursjewelry)
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge