Norsk motestudent vant prestisjetung pris i New York

Den norske motebloggeren og designstudenten Maria Van Nguyen (23) gikk helt til topps da to av verdens fremste moteskoler kåret sin beste designer.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Av MARTINE LUNDER og JENNIFER BRÅTHEN

Hundrevis av bidrag ble sendt inn før New York-moteskolene Parsons og Fashion Institute of Technology plukket ut 30 finalister av 1. og 2. årsstudentene. Finalistene fikk deretter tre måneder på seg til å lage fem komplette antrekk. Vinnerkolleksjonen ble laget av Oslo-jenta Maria Van Nguyen, også kjent som bloggeren bak Vanillascented.freshnet.se.

Kjendisskole

Maria er student på prestisjeskolen Parsons The New School for Design,en privatskole i Greenwich Village på Manhattan. Skolen har status som en av verdens mest anerkjente mote- og kunstskoler, og har utdannet blant annet Marc Jacobs, Tom Ford, Donna Karan og Alexander Wang.

Maria kom gjennom nåløyet og startet på skolen i fjor høst, og mener prisen har gitt henne enda større tro på seg selv som designer.

- Det føles veldig godt å vinne en slik konkurranse i starten av utdannelsen min. Jeg har alltid visst at jeg vil bli en klesdesigner, og gjennom denne erfaringen har den følelsen bare blitt forsterket. Jeg har ingen hast med å få til noe stort enda. Akkurat nå er jeg bare veldig takknemlig, og jeg gleder meg til tiden videre hvor jeg kan utvikle designen min og lære mer, sier hun til minMote.

Minimalistisk

Marias vinnerkolleksjon består utelukkende av lyse plagg, med geometriske former og rene linjer.

- Jeg vil at det skal være en betydning bak det jeg gjør, så jeg henter inspirasjon fra følelser og hendelser. Jeg tar utgangspunkt i ting som jeg synes er estetisk pent, som ofte er veldig minimalistiske. Dette kan være alt fra kunst, anatomi, naturen og til arkitektur for eksempel, forklarer 23-åringen og fortsetter:

- Minimalistiske klær med noe unikt ved seg. Jeg blir fornøyd når jeg klarer å skape noe subtilt med en spesiell ro over seg, samtidig som det har et sterkt uttrykk.

Maria har vært en kreativ person så lenge hun selv kan huske, men begynte ikke å sy før hun var tenåring. Nå har hun en helt tydelig retning på sitt eget design, og det viktigste er ikke at absolutt alle liker det hun lager.

- Jeg designer for de som har en egen personlig stil og som ikke bryr seg om trender. Det er ikke viktig for meg at alle skal like designet mitt og jeg vil heller at de som kjøper klærne mine virkelig skal elske og ta vare på det de kjøper.

Publisert: