New York Fashion Week: Instagram-kontoene du bør følge

INSTADRONNING: Jourdan Dunn ikke bare god til å posere på den røde løperen - hun har en festlig Instagram-profil også. Følg henne for morsomme backstage- og festbilder, blant annet av modellvenninnene Kendall Jenner og Joan Smalls. Foto: Getty Images
INSTADRONNING: Jourdan Dunn ikke bare god til å posere på den røde løperen - hun har en festlig Instagram-profil også. Følg henne for morsomme backstage- og festbilder, blant annet av modellvenninnene Kendall Jenner og Joan Smalls. Foto: Getty Images

Moteuken i New York har nettopp startet. Dette er Instagram-kontoene som fyller feeden din med ferske bilder fra «front row», «behind the scenes» og gatestil fra New Yorks gater.

Skulle du ønske du satt på første rad under motevisningene, eller at du kunne se hva som foregår sekundene før modellene sprader nedover catwalken?

Majoriteten av oss kan bare drømme om å få med oss moteøyeblikkene på kloss hold – men flere Instagram-kontoer gir umiddelbare oppdateringer både fra innsiden og utsiden av moteuken.

I mylderet av Instagram-kontoer kan det være kronglete å finne frem til hvilke en bør følge for de beste moteoppdateringene fra New York Fashion Week. Inspirert av blant annet Huffington Post og Bustle har MinMote plukket ut kontoene du bør følge slik at du får oppdateringene direkte i feeden.

Følger du disse? 10 stilsikre personer du bør følge på Instagram

NYFW-oppdateringer fra Instagram

Ifølge WWD vil Instagram denne uken introdusere et eget område i applikasjonen dedikert til oppdateringer fra New York Fashion Week. De aller beste øyeblikkene fra moteuken vil være å finne under «Explore»-siden i appen, og kontoene som vises frem er kuratert av et team fra Instagram.

Les også: Modell med Downs syndrom på catwalken under New York Fashion Week

Den nye «Explore»-funksjonen er fortsatt ikke tilgjengelig, så vi vet så langt ikke hva slags kontoer Insta-teamet vil plukke frem. Sjekk ut kontoene under, så er du sikker på at feeden din blir fylt med trendy bilder fra moteuken.

Fikk du med deg? Høydepunktene fra haute couture-moteuken

Insta-kontoene bør du følge:

@le21eme

Adam Katz Sinding presiserer tydelig at «this is NOT a FUCKING «Street Style Blog»» i sin Instagram-bio – likevel er Sindings Insta-profil helt overlegen på «street style». Dette er en konto verdt å følge, uansett om det er moteuke eller ei.

@TheFatJewish

Du er kanskje allerede en av de nesten 6 millioner følgerne til Joshua Ostrovsky, bedre kjent som @TheFatJewish på Instagram – hvis ikke har du garantert blitt tagget i et tøysete bilde på Ostrovskys profil. Under New York Fashion Week vil Insta-kjendisen vise frem en «pappa-kolleksjon», som skal feire «humøret og personlighetene til pappaer i alle aldre». Ostrovsky vil garantert vise frem en annen side av NYFW enn hva modellene og stilikonene vil vise gjennom sine Insta-kontoer. Vi kan ikke si noe annet enn at vi gleder oss til oppdateringene!

Les også: Insta-trend: Verdens råeste oldemor (87)

@EvaChen212

Eva Chen er en motedronning og sjef for mote på Instagram. Trenger vi si noe mer? Egentlig ikke. Chen er absolutt «one to follow»!

@AndrejaPejic

Det er ikke bare Caitlyn Jenner som forandrer verdens syn på transpersoner. Andreja Pejić er den første transpersonen som har fått supermodell-status - og lenge før Jenner startet filmingen av «I Am Cait», startet Pejić arbeidet med sin egen dokumentar med den samme tematikken.

Les også: Los Angeles åpner modellbyrå for transpersoner

@PatMcGrath

Britiske Pat McGrath har blitt kalt en av verdens mest innflytelsesrike makeup-artister – og hun er selvsagt på plass i New York for å sminke supermodellene før moteshowene. McGrath deler skjønnhets-looks og detaljer fra «backstage»-områdene. Kanskje du lærer noen triks?

Les også: Derfor «eier» Kendall Jenner modellbransjen akkurat nå

@OfficialJDunn

Vi regner med at du allerede følger supermodeller og it-jenter som Gigi, Kendall og Olivia Palermo? Vel, du bør også følge Jourdan Dunn - som er en av designernes favorittmodeller akkurat nå. Med Dunn i feeden får du opp lekre bilder fra den britiske modellens hverdag og fra ekstravagante fester med modellvenninnene.

Hvordan var din opplevelse i dag?