Mette-Marit får skryt for trendy flettefrisyre: - Helt nydelig!

ROSES FOR FRISYREN: Under gallamiddagen på slottet onsdag kveld, gikk kronprinsesse Mette-Marit for sin faste «go to»-frisyre - fletten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Under gallamiddagen på slottet onsdag kveld, dukket kronprinsessen opp med en moteriktig «flettekrone» som applauderes av fungerende MinMote-leder, Martine Lunder.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I forbindelse med statsbesøket fra Latvia og President Andris Bērziņš, holder Kong Harald og Dronning Sonja gallamiddag på slottet onsdag kveld.

Blant gjestene var kronprinsparet, og Mette-Marit hadde for anledningen kledd seg i en hvit, gulvlang kjole fra den norske designeren Leila Hafzi, det bekrefter designeren til MinMote.

Kjolen hadde runde blondedetaljer på brystet, lange, luftige ermer og var innsvinget i livet. Skjørtet består av et blondelag innerst, med et tynt, transparent silkestoff over.

Leila Hafzi forteller til MinMote at det betyr mye at kronprinsessen velger hennes design.

- Kjolen er spesiallaget til kronprinsessen og er laget i 100 % silke chiffon og sateng. Den har helt unik håndlaget blonde under silkechiffonen. Blonden er laget av kvinner i Bangladesh, forteller Hafzi til MinMote, og fortsetter:

- Dette er et unikt NGO utviklingsprosjekt startet av en Norsk misjonær på 70-tallet. Summen vi betaler for blondene går uavkortet til kvinnene og bonden som spinner silken. Det er ikke til å legge skjul på at det betyr mye at kronprinsessen bærer kjoler fra merkevaren, da hun er en god og viktig representant for norsk design.

- Tommel opp!

Fungerende MinMote-leder, Martine Lunder. Foto: Kristian Dale

De blonde lokkene, som har forandret seg dramatisk de siste årene, var satt opp i en moteriktig flettefrisyre, som applauderes av fungerende MinMote-leder, Martine Lunder.

- Det første jeg legger merke til her er kronprinsessens trendy flettefrisyre - den kler henne nydelig. Mette-Marit har virkelig gjort fletten til sin nye «go to»-frisyre, i fjor viste hun oss jo den ene kule fletten etter den andre. Uten diademet ser dette ut som noe Tone kunne gått med. Og fletten holder seg like het i motebildet, så tommel opp for kveldens gallahår!

Les også:Slik fletter du en trendy flettekrone à la Mette-Marit

Ved tidligere gallamiddager har Mette-Marit hatt vane for å velge designerkjoler fra det italienske luksusmotehuset, men hun har ved flere anledninger også gått for gjenbruk.

- Hyggelig med norsk design

Kjell Arne Totland, kongehusekspert hos TV 2, forteller til MinMote at det er ekstra stats når kronprinsesse Mette-Marit velger norsk design.

- Jeg synes kronprinsessen var veldig «viksen», vakker og verdig ved gallamiddagen på slottet. Til sin nye kjole i fløtehvitt silke og blonde bar hun et smykkegarnityr i ametyster og diamanter som hun har fått av svigemor Sonja. Det gjorde seg godt til den enkle flettefrisyren, sier Totland til MinMote og legger til:

- Kronprinsessen elsker hvite blondekjoler og har flere både korte og lange varianter. Leila Hafzi har lenge vært Mette-Marits favoritt her hjemme, og selv synes jeg det er spesielt hyggelig når hun veldig norsk design.

Skoene, som så vidt er synlige, har en delikat blekrosa farge, spiss tupp og kan minne om «it»-skoene fra kronprinsessens favorittmerke Valentino.

Mette-Marit valgte å holde tilbehøret enkelt ved å matchene skoene med en beige clutch-veske strippet for detaljer.

- Kjedelig tilbehør

Lunder mener Mette-Marit med fordel kunne ha gått for et litt mer spennende tilbehør, i og med at kjolen er såpass nøytral.
- Mette-Marit blir bare mer og mer trygg på sin egen stil og hva hun vil ha, og her har hun fått alt hun liker samlet i én kjole; lange ermer, blonder, tett utringning - og selvsagt er den hvit. Hun ser absolutt fin ut, og snittet kler henne, men dette er ikke den mest spennende kjolen i samlingen - da liker jeg den tettsittende Pucci-kjolen som er noen år gammel bedre. Og hvorfor så kjedelig tilbehør, når man for eksempel har en rålekker Valentino-clutch med nagler liggende?

Se hele gallaantrekket her:

ELEGANT: I en hvit Leila Hafzi-kjole med blondedetaljer så kronprinsesse Mette-Marit elegant og delikat ut. Fungerende MinMote-leder, Martine Lunder, roser kronprinsessen for flettefrisyren, men er mener tilbehøret kunne vært mer spennende. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Publisert: