«Sex og singelliv»-Carries ballerinaskjørt kostet 30 kroner

Kostymedesigner Patricie Field (72) og Sarah Jessica Parker (47) måtte trygle om å få bruke billigskjørtet uten merke i introen av «Sex og singelliv».

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Serien som gikk sin seiersgang på 1990- og 2000-tallet er nesten like kjent for antrekkene som for handlingen. Stjernestylist Patricia Field er hjernen bak den hyllede stilen til Sarah Jessica Parkers rollefigur Carrie Bradshaw, hvis skogarderobe er verdt like mye som leilligheten hun bor i. Nå avslører Field dessuten at det ikke bare er eksklusive merker i Carries garderobe - faktsik kostet ikke tyllskjørtet hun har på seg i introen mer enn knappe 30 kroner, forteller stylisten til Emmy TV Legends.

Lå i en bøtte

Introduksjonen til serien går før hver episode, og er blant seriens mest kjente scener: Carrie spankulerer nedover gaten midt på Manhattan i rosa topp (uten BH), skyhøye hæler og et strutteskjørt i tyll i ekte ballerina stil. Deretter blir hun sprutet ned da en buss med hennes eget bilde på kjører forbi.

«Sex og singelliv» gikk første gang på TV fra 1998 til 2004, men har bevart populariteten og ikke minst avansert med to oppfølerfilmer. For «Sex og singelliv»-fans er ballerinaantrekket uforglemmelig, men stylist Field forteller at det ikke var lett å overtale produsent Darren Star til å la motegudinnen Carrie åpne scenen i et skjørt til 30 kroner.

- Jeg fant det i en butikk i en bøtte med masse klær til 30 kroner og tok det med meg. Så viste det seg at Sarah (Jessica parker red. anm.) elsket det virkelig. Darren skjønte det ikke i det hele tatt, og det skjønner jeg godt, forteller Field, som også har stylet suksesserien «Ugly Betty» og filmen «Devil Wears Prada».

Gjorde comeback

Etter en lang diskusjon sto valget mellom tyllskjørter og en tettsittende kjole i forskjellige farger, men Field og Parker hadde allerede bestemt seg og klarte til slutt å overbevise produsenten.

Antrekket fikk dessuten en renessanse da Carrie tar det fram igjen da hun rydder i klesskapet for å flytte inn med drømmemannen «Big» i filmen «Sex og singelliv» fra 2008, sammen med en rekke andre legendariske antrekk. Hvilket er ditt favoritt Carrie-antrikk? Bruk kommentarfeltet til å mimre om «Sex og singelliv»!

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: