Stylingtips til menn med lite hår

Tynt hår, høye viker eller fremtredende måne er noe mange menn forholder seg til. Her er tre gode stylingtips fra ekspertene.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Selv om man har redusert hårmanke finnes det en rekke hensyn å ta når det kommer til valg av frisyre, bart og skjegg. I mange tilfelle kan prikken over i-en være riktig valg av tilbehør. Her er de beste tipsene fra mote- og skjønnhetsbransjen til menn med lite hår.

1. Har du høye viker eller måne kan du med fordel gå for en kort frisyre

– Det viktigste du gjør er å unngå for lange lengder. Har du en fremtredenende måne bør du barbere vekk alt håret - en måne er finest når den får skinne, sier Andrés Kløvstad, frisør og daglig leder ved Inch.

Frisøren forteller videre at menn med viker bør unngå å skjule de.

– Langt hår over viker får håret ditt til å se tynner ut. Gå til en frisør som tilpasser lengden på håret ditt til både viker og hodefasong. Har du for eksempel et smalt, langt ansikt bør du beholde litt lengde på sidene, men likevel gå for en kort klipp, fortsetter Kløvstad.

Frisøren forteller at norske menn med lite hår bør bli flinkere til å style seg.

– Veldig mange menn med lite hår klipper seg for sjeldent. Hver tredje eller fjerde uke bør man ta turen til frisøren, avslutter Kløvstad og trekker både kronprins Haakon og Bruce Willis frem som gode eksempler på velstelte menn.

LES OGSÅ: - Han har den riktige Yara-sveisen

2. Sats på iøynefallende ansiktshår

– Alle former for ansiktshår er flott på rett mann. Det handler om å ta utgangspunkt i sine forutsetninger til hårvekst, og vurdere eget uttrykk og ansikt, sier Stephan Ulvund Øien, ansvarlig makeup-artist for Isadora. Makeup-artisten bruker seg selv som eksempel.

– Jeg har en veldig liten munn, så barten min er med på å få munnen min til å se større ut. Jeg har også en veldig høy panne, så ved hjelp av en sylskarp bart så får jeg mer fokus til midten av ansiktet, fortsetter Ulvund Øien.

Ulvund Øien forteller at det er to populære former for ansiktshår som utmerker seg nå om dagen.

–Er du ung kan du satse på «Copstash Standard» som er en søt og ung hipster-bart. Er du eldre kan du med fordel gå for «Hollywoodian» - en passende bart for en trendy, eldre kar, tipser Makeup-artisten.

3. Bruk trendy og varmt tilbehør

Hodeplagg er i vinden om dagen og utvalget er stort. Alt fra små, korte luer med oppbrett til skyggeluer med ørelapper og klassiske hodeplagg er å oppdrive for de som liker å toppe sine antrekk.

– I år er det avslappede hodeplagg som gjelder, men litt korte, stramme luer er også trendy, sier «Idol»-stylisten Hedda Skoug.

Stylisten vil at menn skal eksperimentere mer i hverdagen.

– Ikke velg det åpenbare som avslappet lue til hettejakke - gå heller for en hatt eller en sixpence. Luen kan du heller kombinere med en frakk, en finere parkas eller en blazer, tipser stylisten og legger til at det samme gjelder den trendy baseball-skyggeluen.

Når kulden for alvor melder sin ankomst er det varmere hodeplagg som gjelder, og da er fuskepels et godt alternativ.

Gå for et hodeplagg du er komfortabel med i hverdagen, men nå som julebordsesongen nærmer seg er det lov å tenke nytt.

– Litt gammeldags herremote er i vinden. Velg en hatteklassiker i en farge som kler antrekket ditt. Det kan gi deg det lille ekstra når du skal pynte deg, avslutter «Idol»-stylisten.

LES OGSÅ: Slik blir du høstens heteste mann

LES OGSÅ: Salget av herresminke til himmels – asiatiske menn er hekta

Publisert: