Skavlan om Costume-kritikken: - Fint at alle får forklare seg

Jenny Skavlan (27) forstår at folk reagerer på koblingen mellom henne og venninnen, Costume-redaktør Vanessa Rudjord.

skavlan costume

MÅ VÆRE ÅPNE: Jenny Skavlan mener det er bra at alle parter i saken om Costume sin bikinireportasje får forklart seg. Foto: Frode Hansen / VG

skavlan costume

BLITT KRITISERT: Sjefredaktør i Costume, Vanessa Rudjord, har blitt kritisert for en 18-sider lang reportasje om Jenny Skavlans bikinikolleksjon. Foto: Frode Hansen / VG

Torsdag kveld viste Jenny Skavlan frem sin nye badetøyskolleksjon som hun har designet for det norsk-brasilianske merket Porto Brazil. I forkant av visningen har kolleksjonen blitt gjenstand for mye omtale i norske medier.

Se bilder fra Skavlans bikinivisning og den kjendistunge røde løperen her.

Det er en 18-sider lang reportasje om Skavlans bikinikolleksjon i motemagasinet Costume som har fått flere presseeksperter til å se rødt. Tidligere denne måneden ble magasinet og sjefredaktør Vanessa Rudjord klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) av generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund.

- Alle kortene på bordet

Jenny Skavlan mener det er bra at saken nå blir tatt til høyeste hold i Presse-Norge.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Jenny Skavlan mener det er bra at alle parter i saken får forklart seg. Foto: Frode Hansen / VG
SVARER PÅ KRITIKKEN: Jenny Skavlan mener det er bra at alle parter i saken får forklart seg. Foto: Frode Hansen / VG

- Jeg tenker at det er viktig at alle bransjer må legge alle kortene på bordet om det er noe folk stusser over. Det er mye bedre det, enn at man skal gå og prate og hviske om det. Også får man forklart alt, sier hun til MinMote.

Det er vennskapet mellom Skavlan og Costume-redaktøren som har blitt gjenstand for debatt. Bildene av Skavlan er tatt i Thailand, med Rudjord som stylist. Også Rudjord kjæreste og Skavlans ektemann var med på turen. Ifølge Løken Stavrum i Norsk Presseforbund var klagen sendt inn på grunnlag av punkt 2.3 i Vær Varsom-plakaten som omhandler dobbeltroller.

Ifølge arrangøren av bikinivisningen var Rudjord forhindret fra å overvære bikinishowet torsdag kveld.

- Fint at alle får forklart seg

Skavlan forteller til MinMote at hun ikke har rukket å sette seg inn i alle argumentene til hvorfor bladet ble klaget inn til PFU.

- Forstår du at folk reagerer på at dere drar på reportasjetur sammen?

- Nå er det mange flere faktorer enn det. Så jeg tror ikke jeg skal uttale meg så mye om det før alt er på bordet og det er det som er så fint at dette skal skje, alle skal få forklart seg, sier hun.

- Forstår du at folk reagerer på koblingen mellom deg og Vanessa Rudjord?

- Det er vel en grunn til at PFU har tatt saken. Men jeg tror det skal bli fint at alle får forklart seg skikkelig.

Ektemannen uenig i kritikken

Hennes ektemann Thomas «Fingern» Gullestad er derimot uenig i kritikken.

IKKE BERETTIGET: Jenny Skavlans ektemann Thomas Gullestad, mener kritikken om Costume-reportasjen ikke er berettiget. Foto: Frode Hansen / VG
IKKE BERETTIGET: Jenny Skavlans ektemann Thomas Gullestad, mener kritikken om Costume-reportasjen ikke er berettiget. Foto: Frode Hansen / VG

- Den er ikke berettiget. Men jeg er ikke PFU. Jeg tror nok ikke alle detaljer har blitt tatt med når det skrives om. Saken ser nok litt annerledes ut enn det folk oppfatter, sa han til MinMote i forkant av Skavlans bikinishow.

– Jeg kan forstå kritikken, men om den er berettiget eller ikke må PFU nesten ta stilling til. Jeg har ikke sett at det er gjort noe ulovlig, sier han.

- Skjønner at folk synes det er spesielt

Side2-redaktør Ingeborg Heldal har stor forståelse for at Costume har viet 18 sider til Skavlan-reportasjen.

- Det er helt sikkert noe de har gått mange runder med i redaksjonen i Costume og i Bonnier. Veldig vanskelig å vite for meg hvilke tanker som har vært gjort der. Mulig de har tenkt at den kritikken ville komme. Jeg skjønner at folk synes det er spesielt at to som er så gode venninner også får den rolleblandingen som redaktør og intervjuobjekt, sier Heldal.

Selv hadde hun ikke valgt å reise på reportasjetur med en av sine venninner.

- Nei, jeg hadde kanskje sendt noen andre og så hadde jeg tatt med meg Jenny til Thailand en annen gang, sier Heldal.

Hvordan var din opplevelse i dag?