Dette bør du vite om Kate Hudsons skandinaviske klessamarbeid

VÅGAL: Kate Hudson har de siste tiden vist seg i en rekke dristige og avslørende kjoler på den røde løperen. Her er under en LACMA-tilsteling i november i fjor. Denne våren fronter hun tre kampanjer for Lindex. Foto: NTB Scanpix

Pr-ekspert Trond Albert Skjelbred mener budskapet i Lindex' samarbeid med Kate Hudson er villedende. Selv svarer kleskjeden at de har gitt god nok informasjon om Hudsons rolle i kolleksjonen.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Denne uken lanserte den svenske kleskjeden en storstilt kampanje og kleskolleksjon ved navnet «Edited by Kate Hudson for Lindex». Hollywood-stjernen Kate Hudson er frontfigur. Klærne havnet i norske butikker onsdag denne uken, og er den første av tre kolleksjoner som kleskjeden lanserer utover våren.

Bare dager etter lanseringen av den første kolleksjonen er en rekke plagg revet bort både fra kleskjedens nettbutikk og i Lindex-butikker i Oslo.

Ikke involvert i utforming av kolleksjon

Flere kjedebutikker har de siste årene lansert samarbeidskolleksjoner med gjestedesignere. H&M har blant annet samarbeidet med designere som Stella McCartney, Karl Lagerfeld og Isabel Marant, mens Bik Bok har samarbeidet med både Charlotte Thortvedt og Jenny Skavlan.

Hudsons Lindex-samarbeid er derimot ikke et designersamarbeid som kan sammenliknes med samarbeidene H&M og Bik Bok har lansert de siste årene. Kolleksjonen med navnet «Edited by Kate Hudson for Lindex», er en «vanlig» Lindex-kolleksjon, og skuespilleren har ikke vært involvert hverken i designerprosessen eller i å velge ut hvilke plagg kolleksjonen skal bestå av.

Ifølge Lindex har Hudson kun vært med å style kampanjebildene for kolleksjonen, som hun også er modell og muse for, og kommet med stylingtips i små reklamevideoer.

Får kritikk

Pr-ekspert Trond Albert Skjelbred hos NOR PR, mener kleskjedens kampanje er villedende, fordi kolleksjonens navn kan gi inntrykk av at skuespilleren har vært involvert i utformingen av klærne.

ER KRITISK: PR-ekspert Trond Albert Skjelbred. Foto: Privat

– For meg blir det feil, og det er ikke troverdig. Hvis det er Stella McCartney som gjestedesigner, har hun laget sine egne klær. Det blir feil hvis du bruker en kjendis sitt navn og forsøker å fremstille det som at personen har hatt noe med utarbeidelsen å gjøre. Det er jo ikke riktig i dette tilfelle, sier han til minMote.

Skjelbred tror mange får et inntrykk av at Hudson har designet klærne.

– Det er ikke sikkert at kundene tenker så mye over det, men budskapet er villedende. Det er en helt vanlig kampanje, bilder av henne og eventuelt navnet hennes under, slik vi har sett med stjerner som Bryan Ferry. Det er greit at hun har stylet klærne, men man får inntrykk av at hun har laget klærne. Det er sannsynligvis inntrykket folk får, utdyper Skjelbred.

Forsvarer kolleksjonen

Lindex ønsker ikke å kommentere kritikken, men skriver i en e-post til minMote at bakgrunnen for kolleksjonen er at Hudson påvirker kolleksjonen med sin personlige klesstil.

- Det vi mener med «Edited by Kate Hudson for Lindex» er at Kate med sin stil påvirker kolleksjonen som strekker seg fra streetstyle til glamour på den røde løper. Dette, i kombinasjon med at Kate har regissert looken med å sette sitt personlige preg i form av å gi Lindex' kunder stylingtips. Samarbeidet har fungert utmerket, og vi er fornøyd, skriver Nina Haugen, markedsansvarlig i Lindex.

Flere lignende samarbeid

Dette er ikke første gang Lindex samarbeider med celebre personligheter. Tidligere har kleskjeden lansert gjestekolleksjoner med både den britiske designeren Matthew Williamson og det italienske motehuset Missoni. De har også fått kjendis-stylisten Rachel Zoe til å style en kolleksjon. Skuespilleren Gwyneth Paltrow frontet i 2012 deres kleskolleksjon med navnet «Modern Preppy».

Publisert:

Finn mer innhold om: