NHO-middagen: - Lyspunktet var Julie Brodtkorb

Det ble ikke tatt mange sjanser på antrekksfronten under årets NHO-middag. Blant mange sorte kjoler skilte Julie Brodtkorb seg ut med trendy buksedress på NHO-middagen. Les antrekksdommen her!

Line Orfjell
Publisert:
Fungerende MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Kristian Dale

Torsdag kveld møttes landets næringselite til NHOs årsmiddag, som denne gangen ble avholdt i Oslo rådhus.

Fungerende MinMote-ansvarlig Martine Lunder har gitt sin dom over gjestenes antrekk, og de som imponerer mest, er tre damer:

Julie Brodtkorp, Jette Christensen og Marianne Marthinsen.
- I klesveien er Julie Brodtkorb er den kuleste dama på festen i kveld. Kongeblått kler ikke alle, men det gjør Julie! Blant sorte og litt trauste antrekk var dette eneste lyspunktet - og jeg legger merke til at hun har lekker fransk manikyr også, sier hun og fortsetter:

- Skulle bare ønske hun hadde valgt et par spisse pumps uten åpning foran og en nettere clutchveske.

KVELDENS FLOTTESTE: Julie Brodtkorb hadde på seg et antrekk fra Zara. Svært vellykket, mener MinMotes dommer. Foto: Frode Hansen, VG

Arbeiderpartiets Jette Christensen var ikledd en grønn festkjole, mens hennes partikollega Marianne Marthinsen, gikk for blått. Begge to får en solid tommel opp av Martine.

GRØNT ER SKJØNT: Jette Christensen (t.v.) høstet en rekke lovord den grønne kjolen sin. Marianne Marthinsens blå antrekk fikk også hyggelig kritikk av MinMote. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Jette har valgt en litt vintage-inspirert kjole, som sitter som et skudd. En slik kjole framhever det feminine, og det synes jeg hun kler utrolig godt. Også liker jeg at håret og skoene også har litt vintagepreg, dette ser alt annet enn tilfeldig ut.

- 60-tallet har vært ekstemt trendy denne festsesongen, og det er ikke uten grunn at de korte Twiggy-kjolene har blitt så populære igjen – de er jo så flatterende. Dette er et godt eksempel på en snerten, men likevel sexy 60-tallskjole.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund og NHO-president Tore Ulstein ønsket samtlige gjester velkommen ved ankomst.

HILSTE PÅ ALLE: Kristin Skogen Lund og Tore Ulstein. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Dette var en fin kjole! Av alle de sorte kjolene i kveld var dette den lekreste. «Den lille sorte» fungerer alltid når den sitter som et skudd, og det gjør den her. Trekvart lange ermer er superelegant, og blondene gir det hele litt sexy preg. Glinsende hudfargede strømper er ikke min favoritt, men jeg skjønner jo at det blir litt kaldt med bare legger i januar.

- Burgunderrødt var tydeligvis en favorittfarge i kveld, for her dukker den opp igjen på et slips. Fin dress og fint slips – ikke så spennende, men det skal det kanskje ikke være i kveld heller.

Torbjørn Røe Isaksen var blant de aller første som ankom festen torsdag kveld. Han gledet seg til den kommende middagen, da han ikke hadde spist siden lunsj.

ORDINÆR: Torbjørn Røe Isaksen hadde på seg «en helt vanlig statsråd-dress», ifølge seg selv. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Torbjørn, det slipset har jeg sett før! Som de fleste mennene på middagen var det sort dress og mørkt slips som gjaldt for Isaksen, og det ser absolutt helt greit ut. Og slipset er hakket mer spennende enn et ensfarget, men jeg synes han ser enda kulere ut med en friskere farge.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) hadde tatt på seg norsk design for anledningen – det er Katrin Uri som står bak kjolen hennes.

VALGTE NORSK DESIGN: Tine Sundtoft. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Tine har tidligere overrasket litt på motefronten, for eksempel da hun kom i sin egen redesignede brudekjole på Se og Hørs kjendisgalla. Og at hun velger norsk design fra Katrin Uri i dag tipper jeg ikke er tilfeldig – hun ser flott ut, og det er veldig kult at hun er så bevisst. Kjolen i seg selv er enkel, men «glammes opp» litt av paljettene – men den ser nesten litt stor ut! Også savner jeg et par rå stiletter.

Finansredaktør Trygve Hegnar poserte villig da han ankom NHO-festlighetene torsdag kveld. Slipset hans kunne med fordel sittet bedre, mener Martine.

KLAR FOR FEST: Tryvge Hegnar. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Trygve ser kul og avslappet ut, og det er deilig å se et lyst og fresht slips! Pluss for at vi kan skimte et eksklusivt belte og at han har valgt noe annet enn en helsort dress – stripete – men en mer skreddersydd variant hadde vært enda råere!

VG-redaktør Torry Pedersen kom sammen med Aftenpostens redaktør, Espen Egil Hansen. Her er det lite å utsette på slipsene, ifølge dommer Martine.

SLIPSFINE: Espen Egil Hansen (t.v.) og Torry Pedersen. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Her har vi kveldens slipskonger! Aftenpostens ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen er blant de få herrene som har valgt et fargesterkt slips, og det ser kjempebra ut. Rødfargen lyser opp uten å bli glorete. VG-sjef Torry Pedersen er trendy med smalt, sort slips og tredagersskjegg. Her er det bare én ting å si: Smart is the new sexy!

Tidligere Arbeiderparti-politiker Sylvia Brustad satset på en kombinasjon av rødt og svart. Antrekket ble kjøpt på Hamar, forteller hun.

RØD KJOLESUKSESS: Sylvia Brustad fikk mye ros for antrekket sitt. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Sylvia stråler i denne røde kjolen, som ser kjempefin ut! Jeg liker rytsjene nederst veldig godt, også synes jeg rødfargen er veldig fin, kontra typisk julerødt som ofte blir litt i meste laget. Men jeg skulle gjerne sett hele kjolen, i stedet for den gjennomsiktige bolerojakken.

Det sorte antrekket til ordføreren i Bergen, Trude Drevland (H), fikk derimot fart på Martines lovord.

FÅR DOMMERSKRYT: Bergens ordfører, Trude Drevland. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Så deilig med litt glamour! Bergensordføreren ser strålende ut, med «den lille sorte» og elegant mørkerød leppestift. De store øredobbene er kjempefine og gjør antrekket enda mer pyntet.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) hadde valgt en rød kjole til kveldens fest. Antrekket ble kjøpt i USA. Hun poserte sammen med kulturminister Thorhild Widvey (H), som hadde på seg en kjole fra designeren THS – norske Tina Steffenakk Hermansen.

VENNINNER PÅ FEST: Sylvi Listhaug (t.v.) og Thorhild Widvey. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Den røde kjolen er veldig elegant og sofistikert, og står veldig fint til den røde, litt glossy leppestiften. Men når man ser så flott ut – hvorfor en så stor jakke? Den hvite clutchen er ikke den fineste jeg har sett.

- Den sorte paljettkjolen er kjempekul, og jeg elsker at jeg ikke ser noen sort strømpebukse! Dette var et veldig kult partyantrekk, men kjolen i seg selv er et smykke, så da trenger man egentlig ikke et rundt halsen også.

Arbeiderparti-leder Jonas Garh Støre var også klar for festmiddag. Han kom – ikke overraskende, kanskje – i dress.

VALGTE TRYGG DRESS: Jonas Gahr Støre. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Jonas kjører som regel safe, og i kveld er intet unntak. Sort dress og burgunderrødt slips funker fint det, men snart håper jeg du kan diske opp med noe enda freshere i fargeveien, Jonas – det hadde du kledd!

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland hadde følge av partiets nåværende leder, Knut Arild Hareide. Begge hadde lykkes med sine antrekk for kvelden, mener motedommeren.

FÅR MOTE-ROS: Valgerd Svarstad Haugland og Knut Arild Hareide. Foto: Frode Hansen

MinMote-Martines dom: - Valgerd ser veldig fin ut i burgunderrød kjole, og den sitter veldig fint på henne. Hvis du bare bytter ut den litt tantete vesken med en kul clutch neste gang, så blir dette veldig bra!
- Knut Arild har riktignok sort slips, men også han ser innmari trendy ut med en smal variant. Dressen ser også ut til å sitte bra – tommel opp!

VGs tidligere debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen, nå kommunikasjonsrådgiver i Zync, gikk også for burgunderrødt denne kvelden.

KVELDENS RÅESTE?: Elisabeth Skarsbø Moen. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Elisabeth Skarsbø Moen er rett og slett ganske rå som velger en slik kjole, og dessuten ser hun fantastisk ut. Legg merke til den sorte neglelakken som passer veldig godt til antrekket, som bare mangler et par trendy spisse pumps.

Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre, dukket opp sammen med kona Linda Hofstad Helleland. Hun er stortingsrepresentant for samme parti.

STRÅLTE SAMMEN: Trond Helleland og fru Linda Hofstad Helleland. Foto: Frode Hansen, VG

MinMote-Martines dom: - Wow, dette var en morsom kjole! Snittet et veldig fint, og beltet framhever midjen, mens «fjærdetaljene» lager volum nederst. Optimalt sett ville jeg kanskje droppet den turkise clutchen og det store smykket, ettersom kjolen er så mye i seg selv.

- Mørkeblå dress og - hvis man ser nøye - mønstret blått slips er en sikker vinner. Kjempefint!

Publisert:

Finn mer innhold om: