Slik blir du høstens heteste mann

Hold varmen i høst med en deilig strikkegenser. Se de fineste variantene og få stylingtips til både hverdag og fest.

Når kulda setter inn, fylles butikkhyllene opp med ull. Og det er ikke bare kvinner som kan fråtse i trendy strikkegensere denne høsten. minMote har funnet frem de fineste variantene for herrer.

Er du glad i mote og ikke redd for å skille deg litt ut, bør du denne sesongen sikre deg en mønstrete strikkegenser. Velg gjerne en variant med stripemønster i spreke farger. La genseren komme til sin rett ved å holde resten av antrekket nedtonet. Kombiner den med smale, sorte eller grå jeans og mørke boots.

TIPS: Styr unna mønstrete gensere med v-hals med mindre den er i kraftig strikk. Gå heller for en variant med tett, rund hals.

Hvite gensere i grov strikk er en klassiker som aldri går av moten. Kabelstrikk er betegnelsen på det fletteaktige mønsteret som stadig vender tilbake til butikkhyllene. Gå for en høyhalset variant om du har en finslig og minimalistisk stil. Vil du være litt mer klassisk, kan du velge en genser med tett, rund hals og bruke den over en skjorte med liten krage – husk at snippene skal holdes på innsiden av genseren. En varm kardigan passe fint både på hytta og over skjorte og slips.

TIPS: Pass på at genseren ikke blir for stor og posete – den grove strikken er nemlig svært voluminøs i seg selv.

Synes du mønster og kremfarger blir for feminint, er den gode, gamle grå varianten fortsatt et godt alternativ. Denne kan brukes til skjorte og dressbukse så vel som til jeans. Se etter kvalitetsmaterialer som merino, kasjmir og baby-alpakka.

TIPS:Foretrekker du en konservativ stil, men begynner å bli lei av de ensfargede genserne, kan du begynne å eksperimentere forsiktig med mønster i sort, hvitt og grått.

SE OGSÅ:Sesongens fineste strikk for kvinner

SE OGSÅ:Sarah Lunds nye «Forbrytelsen»-genser

Hvordan var din opplevelse i dag?