Første sniktitt på Gwyneths «norske» kolleksjon

FØRSTE GLIMT: Gwyneth byTiMo-kolleksjon er ferdigstilt og lanseres i august. I helgen var skuespilleren iført en av kjolene fra designsamarbeidet. Foto: Getty Images

Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (42) viste i helgen første smakebit av sin «norske» kleskolleksjon for kjendissuksessen byTiMo, som slippes i USA i august. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er designeren bak byTiMo, Tine Mollatt, som nylig fortalte til MinMote at kolleksjonen som er utviklet i tett samarbeid med Gwyneth Paltrow, er ferdigstilt.

IKKE TIL Å TA FEIL AV: Det var ingen tvil om at kjolen Paltrow var iført lørdag, var inspirert av Tjelta-kjolene for byTiMo. Foto: Getty Images

Under et veldedighetsarrangement i New York lørdag, dukket Paltrow opp i en kjole fra sin nye kolleksjon. Både Instyle og Daily Mail er fulle av lovord om kjolen og beskriver den som nydelig, vakker og et syn for øyet.

- Vi er veldig stolte av å se Gwyneth i en av kjolene fra Pia Tjelta byTiMo for Goop. Kolleksjonen blir lansert i midten av august på Goop.com, forteller byTiMos presseansvarlig Elisa Mollatt til MinMote.

Snittet og mønstret var nærmest identisk en av Tjeltas tidligere kjoler for merket, og Pia selv legger ikke skjul på entusiasmen.

- Helt fantastisk! Så gøy at hun liker kjolene så godt, og jeg gleder meg til å se responsen i USA, sier Tjelta til MinMote.

MinMote-leder Martine Lunder mener kjolen er kjempefin, men lite spennende.

- Kan knapt kalles ny

- Kjolen er jo nydelig - samtidig som den er prikk lik en av kjolene fra den første Pia Tjelta byTiMo-kolleksjonen. Fargene er riktignok ikke de samme, men begge kjolene er duse, og snittet er helt likt. Men det er sikkert det som er poenget bak kolleksjonen - at Gwyneth Paltrow har valgt ut sine favoritter, og så fått dem laget med en liten vri, sier hun og legger til:

SPENT: Tjelta er spent på hvordan det amerikanske markedet vil ta i mot Paltrow-kjolene for byTiMo-kjolene basert på hennes design. Foto: Jørgen Braastad/VG

- Jeg hadde håpet på noe litt mer spennende, og håper ikke alle kjolene i kolleksjonen skal være så like de «gamle» - da kan det jo knapt kalles en ny kolleksjon. Men for all del - kjolen er fin, den.

Les også:Derfor er Pia Tjeltas kjolesamarbeid over

Kjendis-favoritt

Kolleksjonen ble utviklet etter at Paltrow la merke til Pia Tjelta-kjolene i fjor, og la ut bilde på Instagram av seg selv i en av kjolene. Kort tid etter tok innkjøpssjefen for Paltrows livsstilsnettsted Goop kontakt med Mollatt, og ville se flere av kjolene.

Tine og hennes salgssjef ble enige med teamet om å lage en kolleksjon i samarbeid med filmstjernen – eksklusivt for Goop.

- Ingenting ble gjort uten at Gwyneth godkjente det, og det synes jeg er superkult, sa Tine Mollatt til MinMote etter det ble kjent at kolleksjonen slippes i august.

Kjolene er direkte basert på Pia Tjelta-kjolene, som har seilt opp som soleklare favoritter blant norske kjendiser, og i fjor sommer var Tjelta-kjolene å se i stort sett alle kjendisbryllupene. Tiltross for at Mote-Norge har omfavnet designsamarbeidet, har merket fått kritikk for de høye prisene.

Paltrow-kolleksjonen som består hovedsakelig av kjoler og kasjmir, har ifølge Tine blitt nøye inspisert av Paltrow selv.

Dette er bildet var bakgrunnen for Goop-kolleksjonen:

Publisert: