Pharrell fortsetter å bruke hatten han ble ertet for

FØRSTE, ANDRE, SOLGT!: Pharrell Williams' lett gjenkjennelige hatt fra Grammy-utdelingen ble tidligere i måneden solgt for 266.000 kroner. «Happy»-artisten har imidlertid skaffet seg flere nye. Foto: Getty Images
Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Da musikk-giganten Pharrell Williams troppet opp på den røde løperen i «fjellhatten» fra Vivienne Westwood, ble han latterliggjort på sosiale medier. Nå forteller «Happy»-stjernen selv hva han synes om hodepryden.

Da artist og produsent Pharrell Williams (40) ankom den røde løperen under Grammy-utdelingen i februar, eksploderte det med kommentarer om artisten på sosiale medier – rettere sagt artistens hatt. I en skyhøy, kamelbrun høy hatt fra den britiske punk-designeren Vivienne Westwood skilte Pharrell seg godt ut i mengden, som hovedsakleig bestå av stivpyntede Hollywood-kjendiser

I et intervju med herremagasinet GQ forteller artisten at han ble overrasket over at hatten skapte så stor oppstandelse som den gjorde. Han legger heller ikke skjul på hva han mener om vitsene som florerte i sosiale medier om hatten.

– Det er det samme hele tiden. Hver gang man skiller seg litt ut er det alltid noen som ler. Så gjør folk litt undersøkelser, og finner ut at det er en designerhatt fra Vivienne Westwood, og at den var en hyllest til en av hennes tidligere kjærester, Malcolm McLaren, sier han, og legger til:

– Jeg vil ikke slutte å bruke den. Jeg har det kjempegøy med den!

Etter Grammy-utdelingen har Willams vist seg flere ganger i andre fargevarianter av hatten – som har en utsalgspris på rundt 1.100 kroner, både grå, sort og sjokkrosa.

Ble gjort narr av

Den brune hatten, som Williams brukte, har han imidlertid kvittet seg med. Det som startet som en vits på sosiale medier, førte til at hatten nå er solgt for 266.000 norske kroner. TV-seere som bet seg merke i hatten spøkte med at den lignet på logoen til den amerikanske sandwich-kjeden Arby's. Sandwich-kjeden gikk selv ut på Twitter og skrev «Hei Pharrell, kan vi få hatten vår tilbake?».

Ironisk nok er det nettopp slik det har blitt. Williams la hatten ut for auksjon på Ebay noen dager etter Grammy-utdelingen, og da auksjonen var over var det nettopp Arby's som satt igjen med hodepryden. Pengene skal Williams donere til en hjelpeorganisasjon for vanskeligstilte barn.

FARGERIK: I etterkant av Grammy-showet har Pharrell møtt opp på TV og andre offentlige tilstelninger i fargerike varianter av «fjellhatten». Foto: Wenn

I intervjuet med magasinet sier den plateaktuelle artisten at han har fått flere spørsmål om å lage hattekolleksjoner i samarbeid med andre klesmerker. Det er imidlertid lite trolig at det vil skje. Artisten sier videre at han er interessert i å designe klær.

Publisert: