Her er høstens sminketrender

Knall røde lepper, intenst blikk og glødende hud - sesongens sminketrender kan lyse opp selv den mørkeste høstdagen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

minMote viser deg de viktigste trendene i sminkeverdenen rett fra catwalkene i Paris, Milano, London og New York.

Denne sesongen kan du velge og vrake i ulike stiler, enten du vil ha en sofistikert og elegant look eller leke deg med alle regnbuens farger. Her har du høstens seks vakreste sminketrender:

Førførende burgunderlepper

Den røde leppestiften har blitt enda mørkere, mer dramatisk og ekstra førførende denne sesongen. Fargetonene varierer fra dyp burgunder til nesten sort, og mens YSL valgte ultra-glossy lepper gikk Gucci for en matt leppestift som var «dyttet» på leppene med fingertuppene.

Sett hos: Nina Ricca, Gucci, Viktor & Rolf, YSL

Leppestiften kan du matche med disste ti burgunderrøde klesplaggene.

Sommerfuglskygger

Flere av de store motehusene utstyrte modellene med metalliske øyenskygger i farger som blått, gult, grønt og brunt da de viste sine høstkolleksjoner. Hva med å gjøre øyenskyggen til blikkfanget på årets julebord?

Synes du fargene blir for dristige i hverdagen kan du velge brune eller grå skimmer-øyenskygger.

Sett hos: Roberto Cavalli, Prabal Gurung, Prada

Afterski-kinn

De fineste rose-kinnene får du selvsagt ved å tilbringe hele dagen i skibakken uten en fnugg av sminke, men i høst er det lov til å jukse seg til ekstra friske kinn også. Velg og vrak i rosa rouger i enten pudderform eller kremkonsistens. Nøkkelordet er uansett naturlig, så hold deg unna de knall røde variantene!

Sett hos: Michael Kors, Monique Lhullier, Issa

Gyldne toner

Høstens vakreste festtrend ble vist av Dolce & Gabbana, som ikke bare kledde modellene i gull fra topp til tå men sørget også for å sminke dem i sarte gulltoner

Charlize Theron sverger nesten alltid til øyenskygge i gull, og markedet bugner over av øyenskygger i alt fra glitrende gull til mørkere bronsjetoner.

Sett hos: Dolce & Gabbana, Marchesa

Skimmerproduktet fra Armani kan du bruke som higlighter eller blande den ut i foundationen for et glødende resultat.

Rød trutmunn

Røde kysselepper går aldri av moten, heller ikke denne sesongen. Nå skal leppestiften være matt, og du kan med fordel droppe liplineren og heller gå for en «tilfeldig» look.

Til hverdags står denne trenden best alene, uten for mye øyenskygge, eyeliner og mascara.

Sett hos: Marc Jacobs, Thakoon, Jil Sander

Kongebått blikk

Grafiske eyelinere var hot på catwalken, og Anna Sui valgte knall blått. Kopier stilen med en flytende eyeliner i knall blått, eller gjør som Stella McCartney og bruke en myk eyeliner i blyantform som du kan smøre ut for et mer hverdagslig uttrykk.

Sett hos: Stella McCartney, Anna Sui

Les også:Høstens heteste strikk

Publisert:

Finn mer innhold om: