Siv Jensen kjøpte valgvake-kjolen samme dag - skapte Twitter-storm

IØYNEFALLENDE: Siv Jensen hadde ikke bare leppestift på munnen, men også på kjolen under FrPs valgvake. Foto: NTB Scanpix
Martine Lunder Brenne
Publisert:

Siv Jensens (44) kjøpte den oppsiktsvekkende leppestift-kjolen på valgdagen - noen timer senere skapte antrekket bølger på sosiale medier.

Natt til tirsdag vant Høyre-leder Erna Solberg og de andre borgerlige partiene valget, og den mest energiske jubeltalen ble framført av Frp-leder Siv Jensen.

Stemningen var elektrisk da Jensen entret scenen på Fremskrittspartiets valgvake på Ballroom i Oslo like etter 22.30 mandag kveld. Og da partilederen brølte «Morn’a Jens!» i mikrofonen eksploderte nærmest valgvaken.

Dog er det ikke bare talen som vil bli husket fra valgnatten på Ballroom. Jensen stilte nemlig i en svært iøynefallende kjole; en tettsittende, grå kreasjon dekortert med gigantiske leppestifter og skyhøye pumps. minMote kan nå avsløre at kjolen koster 1399 kroner og er fra butikken Miss Bee på Brynsenteret, som solgte kjolen til partilederen samme dag som stemmene ble talt opp.

VGTV:Se Siv Jensens jubelbrøl

- Sprudlende og glad

Daglig leder hos Miss Bee, Mette Loftesnes, bekrefter overfor minMote at kjolen ble kjøpt på valgdagen, og at hun selv var til stedet.

- Det er jo en veldig spesiell kjole, som vi har hatt utstilt i butikken i hele sommer og solgt masse av! Det er en av de mest sprudlende og glade kjolene som vi har, også er den av fantastisk god kvalitet. Også faller den fint på alle kroppsfasonger. Det mennesket som går med denne kjolen utstråler en god personlighet som våger å dra på litt, sier en strålende fornøyd Loftesnes.

minMote har vært i kontakt med FrPs kommunikasjonsrådgiver André Kolve, som sier at de ikke ønsker å kommentere saken. Siv Jensen har ikke besvart minMotes henvendelser.

Kjolen er fra det italienske merket Eroke, som spesialiserer seg på mønstrede kjoler av denne typen.

- Disse kjolene selger vi til kunder som vil ha noe spesielt - noe ikke alle andre har, sier Loftesnes, som understreker at alle kunder er like viktige for henne.

- Vi er kjent for å ta inn plagg som skiller seg ut, og viktigste for oss er at kundene føler seg spesielle - enten de er kjente eller ukjente.

Twitter-kritikk

Det tok bare minutter fra politikeren gikk på scenen til kommentarene florerte på Twitter - om både talen og kjolen.

«Å se Siv Jensen gå inn med Cruella de Ville-blikk akkopagnert av Yello har frosset meg til is helt inn til margen», skrev tidligere Cosmopolitan-redaktør og Viasats filmekspert Ingeborg Heldal.

«Siv Jensen i dildokjole med innøvd latter blir for sterkt. Tar kvelden. Blir fire års etterfest», skrev forfatter Erlend Loe, som var en av mange som kommenterte kjolevalget til Jensen.

SKEPTISK: minMote-leder Sonia Huanca Vold synes kjolen er noe av det rareste hun har sett. Foto: Solveig Selj

Videre hadde Siv Jensen mørk neglelakk på fingrene og en frekk, knallrød lakk på tærne - samme farge som hun har sverget til under flere av partilederdebattene.

- Ber om oppmerksomhet

minMote-leder Sonia Huanca Vold er ikke så begeistret for kjolen, som hun mener hadde passet bedre inn på en annen type arrangement.

- Dette er en av de rareste kjolene jeg noensinne har sett. Det hadde ikke vært så overraskende om den dukket opp på «Paradise Hotel», men dette er ikke bra nok for en partileder, sier Vold.

Videre mener hun Jensen burde valgt en annen kjolen hvis hun ville rette oppmerksomheten mot selve talen.

- Når man tar på seg en sånn kjole ber man om oppmerksomhet for det man har på seg. Den er så iøynefallende som man kan få det. Og om man liker det eller ei – bekledning er viktig for politikere. Hvis man ønsker at det man sier skal være i fokus, bør man ta på seg noe mer dempet.

Publisert: