Stenger over 100 crocs-butikker

Crocs stenger ned de siste gjenværende fabrikkene, samt over hundre butikker i løpet av året.

Rano Tahseen
Publisert:

De gjenværende fabrikkene som stenges ligger i Mexico og Italia, ifølge Dailymail. Crocs skal også stenge ned 132 av 530 skobutikker rundt hele verden.

Skumskoene har vært svært populære på grunn av komforten, men har også blitt omtalt som «verdens styggeste» sko av medier og bloggere.

Vist frem på catwalken

I fjor fikk de utskjelte skoene nytt liv på catwalken under Paris Fashion Week, da Balenciaga viste «luksus-crocs» med platåsåle og pynt i masse forskjellige former og farger. Selv med en prislapp på rundt 6700 kroner, ble skoene revet vekk få timer etter at de ble sluppet i nettbutikken Barneys. Også Christopher Kane har sendt modellene sine nedover catwalken med de omstridte skoene – først pyntet med glitter og senere med saueskinn og pels.

Flere har spekulert på Twitter om de kjente skoene fjernes fra markedet på grunn av nedleggelsen av fabrikkene til selskapet. Det viser seg imidlertid at ikke skal skje.

Dårlig økonomi

På Twitter bekrefter selskapet at Crocs-skoene ikke vil bli fjernet fra markedet til tross for nedleggelsen.

« Ta det rolig #CrocNation. Vår fremtid ser lysere, modigere og mer fargerik ut enn noensinne», skriver selskapet på Twitter, etter nyheten kom ut.

Skoekspert: – Crocs er langt verre enn flipfloper

Crocs har slitt med økonomien i flere år, der markedsverdien til selskapet ble halvert fra 2014 til 2017.

Rundt 60 prosent av produktene til Crocs blir produsert i Vietnam og Kina, som ikke er eid av selskapet selv. De kjente skoene skal fortsatt produseres av en tredjepart.

Publisert: