«McDonalds»-kjoler og «happy meal»-vesker - sjekk høydepunkter fra moteuken i Milano

VARIERT MOTEUKE: Mens motehuset Moschino var tydelig inspirert av den amerikanske hurtigmatkjeden McDonalds, viste Pucci en sexy kolleksjon, mens Dolce & Gabbana sendte modeller nedover i florlette, dramatiske kjoler. Foto: Getty Images

Catwalken i Milano bar preg av sterke farger, sexy antrekk og florlette kjoler.

MinMote
Publisert:

AV: MARTINE HAUG NYSETHER og ODA MARIE MIDBØE

Februar og mars er månedene hvor motebransjen for alvor har det travelt. Mens moteuken i New York bød på «Star Wars»-kjoler og Kardashian-søster Kendall Jenners catwalkdebut, var moteuken i London preget av platåsko, paljetter, Burberry's store sjal og vår egen John Carew på undertøysfest med modell Cara Delevingne.

Milano Fashion Week er nettopp avsluttet, og i den italienske motehovedstaden har designere vist alt fra sexy og vågale kreasjoner til humoristiske antrekk med amerikansk inspirasjon.

minMote har samlet noen av høydepunktene.

Mest oppsiktsvekkende kolleksjon: Moschino

FARGESPRAKENDE: Moschinos høstkolleksjon hadde hentet inspirasjon fra USA, og viste kjoler med kjente logoer og merkenavn. Foto: Afp

Den amerikanske designeren Jeremy Scott, som tidligere har samarbeidet med Adidas, tok over sjefstolen hos italienske Moschino i fjor høst. Under moteuken i Milano viste han frem sin første kolleksjon for merket, og overrasket de oppmøtte med sine fargesprakende og «logofiserte» kreasjoner.

Her kunne man se flere antrekk med åpenbar link til den amerikanske hurtigmatkjeden McDonalds. Røde og gule antrekk med det som lignet «M»-logoen som kjennetegner fast food-kjeden var å se på catwalken, samt «happy meal»-vesker. Også den kjente tegneseriefiguren «Svampebob» var hedret med et eget antrekk.

Mest sexy kolleksjon: Emilio Pucci

FÅR SKRYT: Norske Emilio Puccis høstvisning blir beskrevet som Foto: Getty Images

Norske Peter Dundas har vært sjefdesigner for det kjente, italienske merket i fem år, og har gang på gang imponert med flotte visninger under moteukene. Høstkolleksjonen for 2014 bar preg av paljett- og perlebelagte kjoler, dype utringninger, ytterplagg med pelsdetaljer og elegante fargetoner.

Den anerkjente motejournalisten Tim Blanks skriver i sin anmeldelse på motenettstedet Style.com at visningen bød på det det beste gjennom Dundas sin karriere hos Pucci, og at nordmannen viste eksepsjonelt gode skredderferdigheter.

Mest dramatiske kjoler: Dolce & Gabbana

MØNSTRETE KJOLER: Dolce & Gabbana viste fargesterke kjoler med print på catwalken. Foto: Getty Images

Vakre kjoler på catwalken er knapt en nyhet. Det var imidlertid Dolce & Gabbanas kolleksjon, som hadde hentet inspirasjon fra middelalderen og folklore. Flere av kjolene bestod av metervis med stoff, og det florlette materialet skapte en dramatisk silhuett da modellene beveget seg nedover catwalken.

Kuleste farge:

HOT: Designerne Barbara Casola, Ermanno Scervino og Dsquared2 viste alle lilla plagg i sine høst- og vinterkolleksjoner under moteuken i Milano. Foto: Getty Images

Etter en sesong med mye pasteller ønsker designerne å kle oss opp i sterke farger til høsten. Barbara Casola, Ermanno Scervino og Dsquared2 var blant designerne som sendte modellene ned catwalken iført lilla plagg fra topp til tå. Til høsten kan du trygt la de sorte plaggene hvile, til fordel for plagg i en lekker lillafarge.

Dersom du ikke ønsker å gå for et ensfarget antrekk i høstens it-farge, egner den seg godt i kombinasjon med svart, brunt, beige, blått og pudder. Vil du tyvstarte på høstens fargetrend, kan du allerede nå gå til innkjøp av syrinlilla som er en del av vårens pasteller.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.