Nyheter

Dolce & Gabbana i hardt vær – avlyser gigantisk moteshow

I HARDT VÆRT: Stefano Gabbana (til venstre) og Domenico Dolce ble nødt til å avlyse sitt show i Shanghai etter rasismeanklager. Foto: AFP.

Det som startet med spisepinner har ført til rasismeanklager og avlysning for det italienske motemerket.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Rasismeanklagene har resultert i at Dolce & Gabbana nå har avlyst det som skulle ha vært det største moteshowet i merkets 33 år lange historie.

– Vår drøm var å bringe et arrangement til Shanghai dedikert til Kina som forteller vår historie og visjon. Det var ikke bare et moteshow, men noe vi har skapt spesielt med kjærlighet og lidenskap for Kina og alle menneskene verden rundt som elsker Dolce & Gabbana, skriver merket i en pressemelding gjengitt av Vogue, og legger til:
– Det som skjedde i dag var veldig uheldig, ikke bare for oss, men også for alle som har jobbet natt og dag for å bringe dette arrangementet til live. Fra bunnen av hjertene våre har vi lyst til å vise vår takknemlighet til våre venner og gjester.

Showet skulle opprinnelig ha inneholdt over 300 forskjellige looks, 140 personer og en timelang hyllest til Kina, ifølge Vogue. 1400 personer var invitert.

Det som startet det hele var en video postet på merkets sosiale medier inkludert det kinesiske sosiale mediet Weibo. I kampanjevideoen prøver en asiatisk modell å spise pizza, spaghetti og cannoli med spisepinner. Det kom raskt kommentarer om at videoen var rasistisk.

NYHETER

Sjekk Dolce & Gabbanas ville visning

untitled link

Klagestormen ble heller ikke mildere av at krasse kommentarer om kinesere og kinesiske tradisjoner ble spredt fra både merkets offisielle Instagram-konto og fra grunnlegger Stefano Gabbanas private konto.

Ifølge det italienske motemerket har Instagram-kontoene blitt hacket, og de jobber nå for å finne ut hvem som står bak.

BLE IKKE NOE AV: Arbeidere måtte fjerne skiltene som på arenaen som skulle huse «Dolce & Gabbana The Great Show» i Shanghai. Foto: Reuters.
NYHETER

TO NORSKE MODELLER GIKK FOR DOLCE & GABBANA I MILANO

Dette er ikke første gang Stefano Gabbana er i hardt vær. Han har blant annet vært i heftig krangel med Miley Cyrus og blitt frikjent for skatteunndragelse.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Sarah Michelle Gellar får hard kritikk etter Thanksgiving-kommentar

 2. NYHETER

  Dette er kjendisene som påvirker mest

 3. MOTE

  Jennifer Lopez bringer tilbake omstridt trusetrend

 4. NYHETER

  Beyoncé kjøper ut kleskjede etter metoo-skandale

Relaterte artikler

NYHETER

Kim Kardashian West slettet Insta-reklame for kontroversielt luksusmerke

NYHETER

Modell sier skandale-reklame ødela karrieren hennes

NYHETER

Åtte motekontroverser som preget 2018

NYHETER

Prada får heftig rasisme-kritikk

NYHETER

Dolce & Gabbana overrasket med ny kolleksjon

MANN

Sjekk Erling Braut Haalands luksusstil

KJENDIS

Melania Trump fyller 50 år: Fra modell til førstedame